Янукович у Вільнюсі підпише протокол із новою датою підписання Асоціації

На саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі може бути ухвалено протокол про наміри підписати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і новою датою укладення Угоди.

Таку думку висловив директор Інституту української політики, історик і політолог Кость Бондаренко у коментарі Укрінформу.

«Може бути підписано певний протокол про новий термін (підписання Угоди. - Авт.). Про те, що ми все-таки вважаємо, що необхідно підписати Угоду, що Угода буде підписана, що Україна не відвертається спиною до Європи, що просто в нас є тимчасові труднощі», - зазначив Бондаренко.

На думку експерта, ухвалення такого протоколу продемонструє бажання України рухатися шляхом євроінтеграції. «Цього буде достатньо для багатьох, щоб заспокоїтись і дати розуміння того, що євроінтеграцію не «зливають» на догоду Росії, а просто вдосконалюють», - зазначив політолог.

Нагадаємо, саміт "Східного партнерства" пройде у Вільнюсі 28-29 листопада. Раніше планувалося, що на ньому Україна і Євросоюз підпишуть Угоду про асоціацію та створення зони вільної торгівлі. Однак 21 листопада українська влада вирішила призупинити цей процес.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: