Сало закликав керівників профспілок Львівщини до конструктивної співпраці

Профспілки, як і роботодавці, сьогодні є нашими важливими соціальними партнерами у вирішенні соціально-економічних питань регіону, зміцнення соціально-трудових відносин, підвищення рівня життя наших людей. На цьому наголосив голова Львівської облдержадміністрації Олег Сало на зустрічі з профспілками Львівщини.

Очільник області звернув увагу керівників профспілкових організацій на актуальні питання, які вимагають більш принципової та активної позиції виконавчої влади та профспілкових органів.

«На першому місці виділю проблеми існування заборгованості з виплати заробітної плати. Попри позитивну динаміку зменшення заборгованості вона ще є вагомою. Існують проблеми зі зниженням темпів промислового виробництва, із зайнятістю в сільській місцевості та багато інших питань, які потрібно вирішувати», – сказав голова ОДА.

Також Олег Сало окреслив й пріоритетні завдання на наступний рік, зокрема це модернізація промислового виробництва і транспортної інфраструктури, покращення і охорона навколишнього середовища, впровадження енергоефективного обладнання, активізація будівництва на селі та інші. «Окремим завданням, над яким працює економічний блок області є активізація інвестиційної політики», – додав він.

Під час зустрічі керівники профспілкових організацій розповіли про проблемні питання, що потребують найбільшої уваги, зокрема це проблеми із зайнятістю, забезпечення здорових та безпечних умов праці, уникнення зарплатних боргів, збереження робочих місць. Окремо обговорили питання, пов’язані із нестачею кадрів у галузі легкої промисловості, а також економічну ситуацію на підприємствах з іноземними інвестиціями.

Заслухавши представників профспілок, Олег Сало доручив розробити окремих графік зустрічей для розгляду проблематики у кожній галузі та закликав до конструктивного діалогу. «Ми повинні працювали на майбутнє, прагнули кращого, зокрема для того, щоб мати статус справді європейської країни. Якщо ми починаємо роботу, то виконуємо її до кінця», – резюмував він.

Також Олег Сало наголосив, що найближчим часом проведе зустріч з інвесторами найбільших підприємств області, з метою віднайти можливості вирішення їх найпроблемніших питань.

На завершення голова ОДА висловив сподівання, що сьогоднішня зустріч стане плідним початком нової, більш активної форми співпраці між профспілковими організаціями та облдержадміністрацією.

прес-служба ОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: