У Львівській облраді заговорили про збільшення повноважень

«Про збільшення повноважень для місцевих рад можна говорити лише після внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування», – з такою головною тезою виступив на засіданні президії Львівського обласного комітету профспілки працівників держустанов керуючий справами Львівської обласної ради, член президії Євген Захаревич

У рамках цієї зустрічі учасники обговорили питання, зокрема, про стан та перспективи діяльності органів місцевого самоврядування у напрямку задоволення потреб громад, а також роль у цьому виборних профспілкових органів.

Євген Захаревич відзначив, що як в Україні загалом, так і в Львівській області зокрема в органах виконавчої влади та в органах місцевого самоврядування є суттєва диспропорція між кількісним складом. До прикладу, кількість держслужбовців в органах виконавчої влади України становить близько 275 тисяч осіб, а кількість посадових осіб в органах місцевого самоврядування – майже 98 тисяч осіб.

«За таким розподілом можемо стверджувати, що все-таки важелі впливу – за органами державної виконавчої влади. Натомість органи місцевого самоврядування без достатніх фінансових ресурсів не можуть належним чином самостійно впливати на економічну ситуацію на конкретній території», – сказав Євген Захаревич.

Разом з тим, керуючий справами Львівської обласної ради наголосив, що на сьогодні з метою покращення роботи органів місцевого самоврядування та збільшення їхніх повноважень, зокрема, у частині розпорядження фінансовим ресурсом певної території. Саме тому на часі – реформування нинішньої системи місцевого самоврядування в Україні шляхом внесення змін у нормативно-правові акти», – сказав Євген Захаревич.

У зв’язку з цією ситуацією учасники зустрічі вирішили звернутися до Центрального комітету Профспілок України із закликом активної позиції профспілок під час внесення змін до нормативно-правових актів України.

На завершення засідання президії було вирішено провести 5 грудня поточного року Пленум президії Львівського обласного комітету профспілки працівників держустанов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: