У неділю до Львова прибудуть мощі великомученика Георгія

Львів сакральний. Протягом трьох днів, з 1 до 3 грудня, у Львові перебуватимуть чесні мощі (правиця) великомученика Георгія Побідоносця. До України вони прибули з монастиря Ксенофонт Святої Гори Афон. У Львові мощі перебуватимуть у Свято-Георгіївському храмі.

Святий великомученик Георгій Побідоносець (II - III ст.) виріс у Каппадокії (Мала Азія) у християнській сім'ї. Вступивши до римського війська, святий Георгій своїми ратними подвигами заслужив увагу імператора Діоклетіана і був призначений одним зі старших воєначальників. Отримавши доручення імператора про переслідування християн, Георгій відкрито проголосив себе християнином і свідомо пішов на страждання заради Христа. Після восьмиденних тяжких катувань з вимогою зректися Христа, був обезголовлений у 303 (304) році. Шанування Георгія як святого відразу розповсюдилося по всій імперії і підтвердилося багатьма чудесами.

Син хрестителя Русі великого князя Володимира князь Ярослав Мудрий був охрещений з ім’ям Георгій. На початку 11 ст. Князь Ярослав (Георгій) спорудив у Києві поблизу Софійського собору мурований чоловічий монастир на честь свого небесного покровителя – святого вмч. Георгія Побідоносця. Наразі на цьому місці розбито сквер, посеред якого на фундаменті давньоруської Георгіївської церкви височить православний хрест.

Програма заходів

1 грудня, неділя

16.00 – зустріч правиці великомученика Георгія Побідоносця на Високому Замку в кінці вул. Кривоноса. Молебень (очолює Керуючий Львівською єпархією Преосвященний єпископ Філарет у співслужінні духовенства Львівської єпархії).

16.20 – хресна хода до Свято-Георгіївського кафедрального храму міста Львова (вул. Короленка,3)

17.00 – Вечірнє Богослужіння великомученику Георгію (очолює єпископ Філарет).
20.00, 22.00 – акафіст з молебнем великомученику Георгію.

2-3 грудня, понеділок-вівторок

Від 00.00 і цілодобово - Богослужіння та акафіст з молебнем великомученику Георгію.

3 грудня, вівторок

11.00 – виїзд мощей до Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: