Розігнати Євромайдан - це відвертий дебілізм, - Бондаренко

У рішенні розігнати Євромайдан немає жодної логіки і здорового глузду.

Про це сьогодні у коментарі ІА ZIK заявив історик та політолог, голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко.

«Я хотів би, щоб Президент пояснив, що це було, тому що я не бачу жодної логіки, не бачу здорового глузду. Відвертий дебілізм я не можу коментувати», – зазначив він.

На думку Бондаренка, у даній ситуації, прийнявши рішення про відставку з посади глави Адміністрації Президента, Сергій Льовочкін вчинив як справжній політик.

Коментуючи інформацію ЗМІ про те, що АП очолить нинішній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, політолог заявив: «Кого Президент призначить на цю посаду – це буде знаковим. Якщо він поставить главою своєї Адміністрації людину, яка ще вчора заявляла про те, що не можна чинити ніяких насильницьких дій на Майдані, закликала всіх до спокою і витримки, а вночі його підлеглі здійснюють таку операцію, то це буде знаком для України в цілому».

На думку Бондаренка, Янукович вчора з Вільнюського саміту повернувся фактично переможцем, оскільки в нього «були козирі на руках».

«Він учора фактично переорієнтувався із периферійної частини Євросоюзу. Раніше він мав переговори переважно із Польщею, Литвою, Словаччиною і т. д., а вчора його запросили до Берліну, що ще тиждень тому не було можливим. Західноєвропейські політики вирішили виступати в ролі посередників у врегулюванні наших конфліктів із Росією. Тобто Янукович почав працювати зі старою Європою, вписувати Україну у ті комбінації, які вибудовує політичний Берлін. Це було абсолютно нормально, попри занепадницькі настрої. Але навіщо було розганяти Майдан – мені незрозуміло», – зазначив політолог.

Більше того, додав він, якщо навіть це все робилося попри волю Януковича, то зараз уже мали би полетіти голови, мали би позривати погони і порушити кримінальні справи проти великої кількості людей.

«Але цього не відбувається, Президент мовчить. Мовчання Президента грає проти нього», – переконаний Бондаренко.

Нагадаємо, сьогодні близько 4-ї ранку бійці спецпідрозділу «Беркут» розігнали Євромайдан у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: