Шість років поспіль місто долучається до підтримки діяльності центру реабілітації «Джерело»

Львів соціальний. Наприкінці 2007 року за ініціативи управління соціального захисту Львівської міської ради ухвалою сесії Львівської міської ради було створено комунальну реабілітаційну установу змішаного типу «Львівський міський центр реабілітації «Джерело», що стало початком спільної роботи громадськості та влади міста в сфері реабілітації людей з особливими потребами. Центр утворено на базі тоді вже діючої Благодійної установи «Навчально-реабілітаційний центр «Джерело». Цей крок уможливив об’єднати зусилля громади та Львівської міської ради задля впровадження у Львові передових методик і моделей реабілітації дітей та молоді з особливими потребами.

Як зазначає директор ЛМЦР «Джерело» Мирослав Николаєв: «Метою діяльності Центру є надавання можливості дітям з особливими потребами розвинути їх здібності, побутові й соціальні вміння для найбільш повної інтеграції в життя суспільства за допомогою прогресивних методів навчання, фізичної, психологічної та соціальної реабілітації, просвітницької роботи в суспільстві та батьківському середовищі і підготовки персоналу, здатного виконати цю роботу на високому професійному рівні».

Для проходження реабілітаційних програм до Центру приймаються діти-інваліди віком до 18 років та повнолітні інваліди з дитинства I-III груп з ментальними розладами при поданні документів відповідно до вимог Порядку надання інвалідам та дітям-інвалідам реабілітаційних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 № 80.

Медичні покази для зарахування до Центру встановлюють лікарсько-консультативні комісії (ЛКК) лікувально-профілактичних закладів для дітей-інвалідів та медико-соціально-експертними комісіями (МСЕК) для інвалідів з дитинства.

Сьогодні на програмах реабілітації у Львівському міському центрі реабілітації «Джерело» перебуває 140 осіб з особливими потребами віком від 3 до 35 років.

«Львівський міський центр реабілітації «Джерело» - це унікальна установа, адже у фундаменті її роботи закладено поєднання досвіду фахівців та фінансова підтримка Львівської міської ради. Нам дуже важливо, що у Львові є такий центр, який дає можливість розвивати методологічний потенціал в розробці та впровадженні методик реабілітації дітей та молоді з особливими потребами і поширювати наш досвід серед інших міст України», - розповідає начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: