Український народ підписав угоду про асоціацію з ЄС у Вільнюсі, - Жванія

Народний депутат Давид Жванія оприлюднив заяву про свою позицію щодо побиття мітингувальників на Майдані Незалежності минулої ночі та щодо ситуації, яка зараз склалася у країні.

“Після жорстокого побиття безневинних людей, які не чинили жодного опору беркутівським кийкам, я дивився кадри цих звірств – по-іншому це не назвеш — і думав про те, що відчувають батьки дітей, над якими знущаються “закуті в лати” молодчики. Не можу навіть уявити, що було б зі мною, якщо б на їхньому місці був я, а серед тих побитих дітей — мої доньки-студентки…”. Про це йдеться у тексті заяви народного депутата Давида Жванії.

“Я вмію йти на компроміси, знаходити тактичні інструменти для досягнення стратегічної мети. Такою метою для мене було, є і буде входження демократичної України до сім’ї цивілізованих європейських народів”, - наголосив він.

“Я вже заявив, що на чолі виконавчої влади в державі стоять зрадники, які “будують Європу в Україні” за допомогою “беркутівського кийка” та знущань над людьми. Вони перейшли моральну межу, пробудивши в собі “тиранозаврів” радянської епохи, щоб зробити з України “Загублений світ”.

Продовжую бути переконаним, що уряд, який не контролює ситуацію в країні і не спроможний здійснювати ефективну зовнішню політику, треба відправити у відставку. Усі винуваті у жорстокому побитті людей на Майдані повинні понести відповідальність: від тих, хто давав такі накази, до рядових виконавців. У майбутньому це не повинно повторитися.

Вважаю за необхідне створити у Верховній Раді більшість, яка візьме на себе всю відповідальність у країні. Водночас Майдан має вимагати продуманих і ефективних дій від парламенту як найвищого представницького й законодавчого органу в державі. Тому я звертаюся до своїх колег із закликом об’єднатися навколо створення проєвропейської більшості та проєвропейського уряду народної довіри.

Я переконаний, що український народ на Євромайданах уже фактично підписав угоду про Асоціацію з ЄС у Вільнюсі. Потрібно довести справу до формального завершення”, - йдеться у заяві Давида Жванії.

Нагадаємо, що Давид Жванія сьогодні написав заяву про вихід із фракції Партії регіонів.

30112013_zayava(3)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: