Зі Стрия їдуть на Київ

Суботнє дрогобицьке віче-Євромайдан дещо відрізнялося від усіх попередніх. Зокрема тим, що сьогодні у заході в’язали участь не лише переважно студенти, а й представники малого бізнесу, інтелігенція, інші небайдужі громадяни.

Тепер, після вчорашніх подій, вони активно включилися в процес захисту країни та її майбутнього. Як повідомили організатори віче-Євромайдану, пересічні громадяни, підприємці також готуються виїжджати в Київ, збирають кошти, продукти харчування.

На віче було жорстоко засуджено дії "беркутівців", які в силовий спосіб, з побоями мирних громадян, молодих людей розігнали київський Євромайдан, та озвучено вимогу до Президента Януковича подати у відставку. Відтак, відбулась мобілізація тих, хто сьогодні ввечері вирушає до столиці.

Скільки загалом автобусів, автомобілів цього вечора виїжджає із Дрогобича у Київ, достеменно не може сказати ніхто. Люди масово піднімаються, організовуються. Точно відомо, що о 21.00 до столиці знову вирушають 50 семінаристів Дрогобицької духовної семінарії.

Також о 20.00 їдуть три мікроавтобуси, організовані «Батьківщиною» (загалом 50 чоловік). Цей транспорт заповнений вщент.

Однак, як повідомив голова Дрогобицької міської партійної організації «Батьківщина» Роман Москаль, у Стрию є автобус, який може забезпечити доїзд до столиці ще 30-40 людям. Якщо зараз, ввечері, мобілізується така кількість людей – автобус поїде. «Якщо маєте намір поїхати у Київ та відстояти там свою  громадянську позицію – звертайтесь за тел.. 098-820-68-84, - каже Роман Москаль. – Запитайте у своїх сусідів, родичів, друзів. Мобілізація та небайдужість – зараз найважливіші»

Нагадаємо, у неділю, 1 грудня, у Києві біля пам’ятника Тарасу Шевченку пройде загальнонаціональне віче, участь в якому, за попереднім прогнозом, візьмуть кількасот тисяч українців, обурених вчорашніми діями силовиків зокрема та влади загалом.

Також у неділю, 1 грудня, о 12.00 віче-Євромайдан розпочнеться у Дрогобичі на майдані Ринок.

МД

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: