Лідери опозиції на погоджувальній раді Ради вимагають відставки Азарова

Опозиція залишила засідання погоджувальної ради у Верховній Раді з вимогою розглянути відставку уряду першим питанням на засіданні парламенту 3 грудня, передає кореспондент НБН.

«Перше – відставка Кабінету міністрів Азарова – Януковича, припинення політичних репресій в Україні, звільнення Юлії Тимошенко і тих активістів, яких заарештували і закрили у в'язницю», – сказав глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на погоджувальній засіданні в понеділок, 2 грудня.

Як повідомляв НБН, у понеділок, 2 грудня, близько 300 протестувальників, в тому числі активісти «Свободи», заблокували всі входи в будівлю уряду і Національного банку України і всі під'їзди і підходи до них.

Глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк закликав Майдан зібратися о 8 ранку в понеділок, щоб вимагати від Верховної Ради відставки уряду і президента. Напередодні опозиція оголосила про початок блокування всіх адміністративних будівель Києва в районі Верховної Ради, Кабміну та Адміністрації президента.

Будівля Адміністрації президента перебуває під посиленою охороною «Беркута». Протестувальники також не планують покидати будівлю Київської міської державної адміністрації та Будинок профспілок, який зайняли ще 1 грудня.

Нагадаємо, на мітинг у центрі Києва 1 грудня зібралося близько 500 тис. осіб. Кілька тисяч людей вирушили на вулицю Банкова до будівлі Адміністрації президента. При цьому мітингувальники намагалися бульдозером прорвати оточення міліції. Міліція застосувала сльозогінний газ, а також світлозвукові гранати.

У свою чергу мітингувальники жбурляли в міліціонерів пляшки і каміння. Під час спроб штурму Адміністрації президента було травмовано близько півсотні працівників міліції. В опозиції заявили, що учасники мирної акції протесту не штурмували Банкову і назвали це провокацією влади.

Незабаром після цього «Беркут» витіснив мітингувальників з Банкової, застосувавши при цьому силу.

Джерело: НБН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: