Фаріон не виключатимуть із лав комуністів, бо не пройшла перереєстрацію

Сьогодні, 3 грудня, відбулось засідання бюро Львівського міського комітету КПУ, на якому розглядалось низка питань, зокрема про політичну ситуацію в Україні та на Львівщині.

Про це на брифінгу журналістам повідомив перший секретар Львівського міського комітету Комуністичної партії України Ростислав Василько, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

«Хочу наголосити, що засідання бюро, як колегіальний орган Львівського міського комітету КПУ не вважає за потрібне доводити до розгляду справ по Ірині Фаріон, оскільки вважає, що це не варте уваги», - сказав Ростислав Василько.

- А як звучало це питання щодо Ірини Фаріон?

На підставі усіх значних подій, які висвітлені у ЗМІ й оскільки вони торкаються і лав КПУ, ми вважаємо, що це не підлягає спростуванню та висвітленню.

Як звучало питання?

Було питання зняти з обліку у контексті про дисципліну, але його внесли на розгляд із формулюванням «Про політичну ситуацію в Україні і зокрема на Львівщині».

А як це питання стосується Ірини Фаріон?

Я ж уже пояснив: засідання бюро не вважало за потрібне розглядати це питання.

Тобто ви не розглядали питання Ірини Фаріон?

Розглядали. Відкрили і оскільки сама Ірина Фаріон – наступниця Комуністичної партії Радянського Союзу, вступала у ряди у 1988 році і заяви немає – вона не написала заяви про перехід у лави Комуністичної партії України у зв’язку із закриттям партії, бюро Львівської міської організації не вважає за потрібне розглядати це питання.

Тобто, коли КПРС зникла, Ірина Фаріон автоматично перестала бути її членом?

Вона не пройшла перереєстрації. На підставі 44 з’їзду КПУ, усі члени повинні були пройти перереєстрацію. Оскільки вона не пройшла даної перереєстрації, то ще раз повторюю: наше бюро не вважає за доцільне розглядати дане питання.

Тобто називати Ірину Фаріон комуністкою зараз не актуально?

Можливо, вона має право собі так вважати. Ми не вважаємо за доцільне приймати якісь дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: