Громадський сектор Євромайдану потребує волонтерів-організаторів

На Майдані Незалежності, де триває протест проти режиму та за європейський вибір України, працює Громадський сектор Євромайдану, який потребує волонтерів-організаторів, щоб допомогти протестуючим самоорганізуватися.

Зараз Громадський сектор функціонує у дерев'яних будиночках поруч з ялинкою на Майдані. Там розміщено інформаційний центр, пункти реєстрації волонтерів, запис на поселення, видача агітаційної продукції, прийом та видача теплого одягу та інше.

“За період з 30 листопада по 4 грудня зусиллями Громадського сектору Євромайдану поселили 4120 людей, які приїхали до Києва на акцію протесту. За добу орієнтовно розселяємо близько тисячі осіб”, – розповідає волонтер-координатор поселення Олена Подобєд-Франківська.

“Активісти організували цілодобову службу надання юридичних консультацій та  допомоги постраждалим, через яку здійснюється фіксація всіх нападів з боку міліції а також залучаються адвокати, які представляють інтереси потерпілих. Станом на середу службою зафіксовано близько 200 таких випадків та забезпечено правову допомогу десяткам людей”, – розповіли адвокат Дмитро Гузій та юрист Ігор Розкладай. Штаб правозахисників розгорнуто в Центрі громадянських свобод, а зголоситися можна через фейсбук-сторінку ЄвромайданSOS.  

"Активісти організовують акції протесту, готують інформаційні матеріали, мобілізовують волонтерів, допомагають протестувальникам. Для цього просимо зголошуватися волонтерів-організаторів", — кажуть журналіст Ігор Луценко, історик Володимир В'ятрович та дизайнер Ольга Сало.

Громадський сектор Євромайдану солідарний із спільними політичними вимогами із людей з різних міст України та опозиційних партій. Засадничим принципом нашої діяльності є ненасильницький спротив.

Потрібна допомога кожного! Волонтерів просимо підходити до дерев’яних будиночків на Майдані.

Також можна зареєструватись через інтернет: представники організованих груп з регіонів — заповнюйте форму; хто потребує поселення — заповнюйте форму. Хто може надати житло для приїжджих — зголошуйтесь тут. Хто потребує правової допомоги — гаряча лінія ЄвромайданSOS 0685481241, 0666849830, 0633379573.

Про це Дивись. Інфо повідомили у прес-центрі Громадського центру Євромайдану

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: