Підприємці у Львові повинні спробувати працювати без хабарів, - експерт

Сьогодні, 5 грудня, у Львові відбувся міжнародний семінар «Суспільне благо і підприємницька етика», повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

На семінарі виступило багато вітчизняних та закордонних доповідачів, серед яких професор філософії, засновник організації Governance and Integrity Netherlands Франс Герадс.

Франс Герадс розпочав свою доповідь з того, що сьогодні він може спостерігати зсередини, що діється в Україні та у Львові зокрема. Інтеграція громадськості у Львові дає підстави говорити про те, що українці наразі є найбільш європейською націю у всій Європі, а Львів – найбільш європейським містом як і в Україні, так і у Європі.

Професор вважає, що ці події є дуже важливими для людей та європейської історії.

Він також поділився своїми враженнями від перебування у Львові і зазначає, що «тут відбувається революція, тут панує така натхненна енергія, яка відчувається на вулицях».

Франс Герадс описує те, про що говорить євромайдан. Люди борються за державу, яка побудована на правах людини, де уряд не корумпований та не кримінальний. В такій державі існує ринкова економіка та свобода думки.

Наразі меседж народу змінив вектор з «ми хочемо в ЄС» до «ми прагнемо зміни уряду», - зазначає професор.

Окрім того, він звертає увагу на студентів, які не хочуть брати участь у злочині, який творить система та уряд, вони не бажають бути співучасниками та прагнуть зняти з себе моральний тягар скоєння спільного злочину з державою та урядом.

Ці слова Франс Герадс пояснює наступним чином: студент, який відмовляється від хабарництва у процесі навчання – це свідомий студент, який втомився підтримувати злочинну схему нашого уряду.

Він також додає, що існує певна точка, коли молодь починає вважати дії влади морально негідними і це й дає початки революціям, в нашому випадку – це дало початок Євромайдану.

Крім того, це стосується не тільки студентів, але і підприємців, які мусять діяти у корумпованому злочинному суспільстві. Наостанок професор закликав уявити підприємництво без хабарів та криміналу і запропонував спробувати застосувати таку схему у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: