Стратегію розвитку Львівщини напрацюють до весни

У Львівському інституті банківської справи відбулося засідання робочої групи з розробки проекту Стратегії розвитку Львівської області на 2014-2020 роки з прогнозом до 2025 року. В засіданні взяли участь заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак, голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та майна обласної ради Ярослав Качмарик, голова комісії з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень ради Оксана Юринець та депутат обласної ради Микола Баран, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі облради

У вступному слові Валерій П'ятак зазначив: «Якщо ми хочемо щось змінити, чогось досягнути, нам обов’язково необхідна стратегія розвитку, план її реалізації і конкретні стратегічні проекти. Головною метою змін має бути покращення життя мешканців Львівщини. А тому важливим є публічне обговорення документу, за яким ми будемо жити. Тут присутнє вузьке коло спеціалістів, які мають дотичність до написання цієї Стратегії. Шкода, що на цьому засіданні не представлена громадськість, яка б мала брати участь в обговорені – вони сьогодні на майдані».

Експерти, консультанти Проекту місцевий економічний розвиток міст України презентували учасникам засідання огляд процесу розробки Стратегії розвитку Львівської області до 2020 року, результати соціально-економічного аналізу області, а також бачення майбутнього в 2025 році та сценарії розвитку області.

Під час обговорення бачення майбутнього області, а саме інерційного, оптимістичного та реалістичного сценарію розвитку Львівщини, Ярослав Качмарик зазначив: «Дуже важливо правильно вибрати предмет та методику аналізу і планування. Насамперед цей документ повинен враховувати всі чинники і місцеві, і загальнодержавні, і міжнародні. От, зокрема, в Стратегії визначається вектор на євроінтеграцію, а наш уряд його намагається змінити. Це ж колосальний вплив на економіку області. Окрім того, стратегія має визначати розвиток не області в цілому, а окремих її складових: районів, міст. Бо в когось може скластися враження, що місто Львів не у Львівській області. І найголовніше: ця стратегія повинна мати фінансове забезпечення. А тут, виходячи з останніх заяв Уряду, що мовляв чиновники Львівщини мітингують, закрадається сумнів. Так, чиновники Львівщини думками на євромайдані, але працюють на своїх робочих місцях. Працюють саме для того, щоб українці краще жили в своїй державі».

Під час обговорення результатів соціально-економічного аналізу та сценаріїв розвитку області Валерій П'ятак наголосив: «Ми повинні бути свідомі того, що самої стратегії замало. Її потрібно буде реалізовувати, а для цього паралельно із розробкою стратегії треба думати над зміною управлінської системи». Також Валерій П'ятак рекомендував розробникам обговорити проект стратегії на інтернет-форумі: «Це дасть можливість долучити до роботи молодих, креативних людей. Серед ідей, які будуть висловлені в інтернет-обговоренні, можуть бути дуже корисні пропозиції. Їх не можна відкидати».

Вже навесні має бути завершена робота з написання Стратегії розвитку Львівської області на 2014-2020 роки з прогнозом до 2025 року та напрацьованний проект плану її реалізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: