У Партії регіонів заговорили про силовий сценарій

Влада України підготувала план дій на випадок загострення обстановки в країні, який не виключає силовий сценарій. Про це 5 грудня на брифінгу у Верховній Раді заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент НБН.

«Влада вже підготувала план дій на випадок загострення ситуації», – заявив пан Єфремов.

На уточнювальне запитання журналістів, чи передбачає цей план силовий сценарій, регіонал відповів: «А він ніколи і не виключався».

При цьому він заявив, що опозиція надходить безвідповідально, ігноруючи переговори в парламенті.

«Представники опозиції не прийшли на нараду. Вони зробили ставку на нагнітання ситуації. Це безвідповідально, за нашими оцінками. Це може привести до сумних наслідків, яких не хочемо ні ми, ні вони», – заявив Олександр Єфремов.

Він закликав усіх лідерів фракцій сісти за стіл переговорів.

«Найрозумніше – забезпечити тут, у парламенті майданчик для переговорів. Я впевнений, що по поверненню президента з Китаю, йому доповідатимуть про що відбувається, про роботу комісій, думаю, що будуть зроблені висновки», – додав регіонал.

Нагадаємо, численні акції протесту проти розгону мирної акції в Києві в ніч на 30 листопада проходить по всій Україні. За даними МВС, акції зібрали 1,6 мільйона осіб – безпрецедентна кількість за всю історію Незалежної України.

У четвер, 5 грудня, у центрі Києві зібралося близько 5 тисяч учасників Євромайдану.

Ще 1 грудня опозиція оголосила про початок блокування всіх адміністративних будівель Києва в районі Верховної Ради, Кабміну та Адміністрації президента. Протестувальники також не планують покидати будівлю Київської міської державної адміністрації та Будинок профспілок, який зайняли ще в неділю.

1 грудня на мітинг у центрі Києва зібралося близько 500 тис. осіб. Кілька тисяч людей вирушили на вулицю Банкова до будівлі Адміністрації президента. При цьому мітингувальники намагалися бульдозером прорвати оточення міліції. Міліція застосувала сльозогінний газ, а також світлозвукові гранати.

У свою чергу мітингувальники жбурляли в міліціонерів пляшки і каміння. Під час спроб штурму Адміністрації президента було травмовано близько півсотні працівників міліції. В опозиції заявили, що учасники мирної акції протесту не штурмували Банкову і назвали це провокацією влади.

Незабаром після цього «Беркут» витіснив мітингувальників з Банкової, застосувавши при цьому силу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: