Українці просто виживають, - експерт

Українці не мають відчуття безпеки сьогодні. Люди не впевнені у завтрашньому дні, відповідно не можуть нічого планувати та знаходяться у стані виживання. Про це 5 грудня під час міжнародного семінару «Суспільне благо і підприємницька етика» заявила керівник аналітики у експертній компанії pro.mova Вікторія Бриндза, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Вона почала свою доповідь того, що соціологи зараз роблять багато досліджень, щоб зрозуміти, що таке українське суспільство, ким ми є та чому нам так важко даються суспільні зміни.

Також вона зачіпає тему цінностей українців та зазначає, що останні не мають відчуття безпеки сьогодні. Люди не впевнені у завтрашньому дні, відповідно не можуть нічого планувати та знаходяться у стані виживання.

В такій ситуації, коли є небезпека, розвиток йде повільно та ускладнено, бо всі сили держави кинуті на забезпечення безпеки. В нашому суспільстві люди не взаємодіють, вони не готові до змін і не готові приймати рішення. Натомість вони приймають думку зовнішніх джерел, таких як ЗМІ абощо.

Окрім того, Вікторія Бриндза звернула увагу на те, що в Європі суспільне благо та власне благо ототожнюються, натомість для України така позиція не є характерною.

«Нормою для нас є хворе суспільство», - зазначає Вікторія Бриндза.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: