Бійку із «Беркутом» влаштували футбольні угрупування ультрас, - МВС

«Мирні зібрання в Україні почалися ще 24 листопада. Майже тиждень вони справді носили виключно мирний характер. 30 листопада на Майдані з’явилися агресивні молоді люди, які стали розтягувати огорожі, кидатися камінням у працівників міліції та використовувати сльозогінний газ», - про це повідомив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, пише газета «Закон і бізнес»

«Коли їхні дії набули характеру протиправних – втрутився спецпідрозділ «Беркут». Молодики злилися з іншими, і міліція вже не могла розібрати, де хто. На жаль, під час сутички постраждали і ті, хто не мав до цього відношення. Міліція визнає свою провину та вибачається», - наголосив міністр.

Захарченко наголосив, що це «стало початком нового «Євромайдану». Мирні зібрання набули зовсім іншого відтінку. У гаслах та вимогах з’явилась політика. Тобто комусь було вигідно, щоб характер волевиявлення народу змінився. І вже наступного дня все стало зрозумілим. Зверну вашу увагу, що напередодні була відмічена активність ультраправих форумів. Йдеться про ультраправі, расистські, ксенофобські організації: «Братство», «Свобода» та футбольні угруповання ультрас. Саме ці бойовики були головною ударною силою «євромайдану». Вони несли охоронні функції на площі. Журналісти писали про хлопців з жовтими пов'язками «Патріот України». На своїх форумах ультраправі не приховують, що це вони влаштували бійку з «Беркутом», - повідомив Захарченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: