МВС попереджує опозицію про відповідальність

«Міліція на сьогодні у дуже непростій ситуації. З одного боку ми повинні забезпечити громадський порядок та спокій. З другого – будь які спроби припинити протиправні дії провокаторів будуть охарактеризовані як напад на мирні зібрання. Тому я, як керівник силового відомства, вже не раз звертався до людей з проханням не порушувати закон, діяти лише у правовому полі», - про це повідомив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, пише газета «Закон і бізнес».

«Підсумовуючи, відзначу, що ситуації з порушенням закону будуть ретельно вивчатися та розглядатися. Працівники міліції, які перевищили свої повноваження, після перевірки будуть покарані. Чи будуть покарані організатори та учасники протиправних дій? Рішення буде приймати прокуратура та суди. Сьогодні у виступах політиків з’являються заклики щодо складання списків ворогів Євромайдану, що не виключає можливості висловлювання проти них або їх родичів погроз. У цьому переліку – судді, працівники «Беркуту», слідчі тощо. Подібні погрози, відповідно до чинного законодавства, вже є самостійним складом злочину. Такі дії тягнуть за собою кримінальну відповідальність. Крім того, також лунають ствердження щодо невиновності осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів до винесення судом справи по суті», - наголосив міністр МВС

Він повідомив, що такі дії кваліфікуються як втручання у діяльність судових органів, відповідальність за що також передбачена Кримінальним кодексом України.

«Від себе особисто відзначу, що зараз під виглядом «євроінтеграції» готуються нові акції проти органів влади, міліції. Впевнений, що з часом, коли емоції заспокояться, ситуація стане більш зрозумілою не лише громадянам нашої країни, а й міжнародній спільноті. Звертаюся до вас з проханням під час аналізу перебігу подій, що відбуваються, бути неупередженими та аналізувати інформацію з якомога більшої кількості інформаційних джерел», - повідомив Захарченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: