На Євромайданах уже не говорять про ЄС, - Захарченко

З 1 грудня питання євроінтеграції України взагалі не чути на майданах. Лунають лише політичні заклики – відставка Уряду, зміна влади.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, пише газета «Закон і бізнес»

«Не знімаючи вини з міліції, підкреслю, що Міністерство внутрішніх справ України занепокоєне тим, що більшість всеукраїнських засобів масової інформації загалом подають інформацію перекручено, однобоко та не об’єктивно. Дезінформація суспільства відбувається також і самими народними депутатами, які використовують свою впізнаваність», - наголосив міністр.

Захарченко також каже, що захват адміністративних будівель у будь-якій країні вважається злочином. Україна не є винятком.

«Захоплення учасниками акцій приміщень Київської держадміністрації, будинку профспілок, Жовтневого палацу, заклики до штурму Адміністрації Президента та інших урядових будівель – це порушення чинного законодавства та тягне за собою кримінальну відповідальність. На жаль, ті хто спонукає народ до таких методів, мають депутатську недоторканість. Чи праві вони по відношенню до своїх виборців? На це питання відповість час. Атака будівлі Адміністрації Президента тривала майже п'ять годин. Натиск протестуючих витримували солдати з внутрішніх військ. На них наїжджали трактором, били ланцюгами, камінням, молотками, кидали в них пляшки із запальною сумішшю, розпилювали газ, тицяли в обличчя палаючі факели. Лише після цього було використано спецпідрозділ «Беркут», - розповів міністр.

За його словами, загалом маємо 156 постраждалих правоохоронців, 126 з них госпіталізовано, 4 – у важкому стані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: