НСЖУ закликала ЗМІ припинити піарити владу та державні органи

Секретаріат ЛОО НСЖУ закликає колег журналістів припинити піарити владу та державні органи. Про це йдеться у заяві секретаріату Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України щодо розгортання хвилі насильства та репресій проти народу України, повідомив Дивись. Інфо Андрій Болкун.

"Секретаріат ЛОО НСЖУ повністю поділяє позицію мільйонів українців, які протестують на майданах і вулицях країни проти жорстокого силового придушення спецпідрозділами «Беркут» мирних зібрань цивільних громадян. Бездушний поліцейський кийок на Майдані Незалежності 30 листопада та на вулиці Банковій 1 грудня 2013 року бив не просто молодих людей, він вбивав віру у демократію та справедливість, з кров’ю виривав надію на інтеграцію України у співтовариство європейських цивілізованих країн. Брутальність, жорстокість, катування арештованих – усе це повинно отримати не лише словесний осуд керівництва держави, а й кримінальну відповідальність усіх причетних до кривавого побоїща. Винні у нелюдському та відверто садистському ставленні до своїх співгромадянам з боку працівників міліції мають бути обов’язково відсторонені від займаних посад і звільнені з органів правопорядку. Політичну відповідальність мусять  понести й замовники цього злодійства, які ховаються за депутатський чи міністерський імунітет.

Львівська обласна організація НСЖУ підтримує заяву Національної спілки журналістів України, яка закликає всіх колег проявити максимальну згуртованість і солідарність у зв’язку з подіями на Євромайдані. Десятки постраждалих журналістів засвідчують, що чинна влада боїться правди. Вбиваючи та залякуючи працівників ЗМІ, так звані правоохоронці хочуть відібрати у людей право на достовірну й об’єктивну інформацію, без якої народ перетворюється в біомасу та слухняний електорат. На жаль, чинна центральна влада на чолі з президентом країни В. Януковичем та прем’єр-міністром М. Азаровим, не виявили громадянської позиції та елементарної чоловічої сміливості, боячись взяти на себе відповідальність за кривавий розгін Євромайдану, за зраду національних інтересів, за постійну брехню, про так званий європейський вибір України. Така влада немає жодного морального права на подальше здійснення державного управління країною та повинна пройти тест на перевірку достроковими президентськими та парламентськими виборами.

Закликаємо колег журналістів й надалі сміливо відстоювати свободу слова, постійно інформувати громадян про реальну ситуацію в країні, припинити піарити владу та державні органи, і правдиво розповідати про життя звичайних громадян, їх проблеми, розкриваючи зловживання можновладців і корупцію.

Наше покликання – служити інтересам суспільства, а не влади!

Прийнято на засіданні секретаріату ЛОО НСЖУ

(протокол № 12 від 6 грудня 2013 року), м.Львів", - йдеться у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: