Сала хочуть виселити

Чотири найбільші опозиційні фракції Львівської облради – «Свобода», «Батьківщина», УДАР і НРУ – принципово готові припинити дію договору про оренду приміщень на вул. Винниченка для Львівської ОДА або ж не продовжувати дію цього договору з 1 січня 2014 року.

Готовність голосувати за таке рішення ZAXID.NET підтвердили голови вказаних фракцій. Так, голова фракції УДАРу Оксана Юринець нагадала, що днями висувала таку пропозицію на засіданні координаційної ради, і запевнила, що, якщо такий проект рішення буде в порядку денному сесії облради, то УДАР проголосує «за». Також готовність проголосувати «за» висловив голова найбільшої фракції Львівської обласної ради ВО «Свобода» Андрій Холявка.

Голова фракції «Батьківщина» Микола Кадикало запевнив у принциповій готовності депутатів проголосувати «за» припинення дії договору або за його непродовження з 1 січня. Втім, він вказав також на те, що позбавлення ОДА приміщень може призвести до проблем в роботі облдержадміністрації, а відтак і негативно позначитися на області. Тому, за словами голови фракції «Батьківщини», таке рішення в ідеалі мало б бути частиною глобальної стратегії з передачі повноважень ОДА органам місцевого самоврядування.

Голова фракції НРУ Андрій Корнат, своєю чергою, сказав: «За нинішніх умов це, напевне, єдиний спосіб, в який ми могли б показати громаді, що ми справді маємо серйозні наміри. Якщо йдеться про депутатський корпус, то ми можемо возити людей на майдан, можемо підтримувати, але, крім цього, в нас є ще повноваження, які ми маємо реалізовувати. І це – реальний дієвий спосіб впливати на цю владу».

Разом ці чотири фракції мають у Львівській облраді 74 голоси. Цього достатньо, щоб проголосувати таке рішення (проста більшість становить 59 голосів).

Зазначимо, що торік Львівська облрада вирішила не надавати Львівській ОДА в оренду свої приміщення на вул. Винниченка на пільговій основі. Згодом на президії облради тодішня голова фракції ВО «Свобода» Ірина Сех закликала взагалі розірвати договір оренди. Наступного дня, 4 липня, на позачерговій сесії Львівської обласної ради депутати достроково розірвали угоду про надання Львівській ОДА в оренду нерухомого майна.

Однак уже наприкінці липня тодішній голова Львівської ОДА Михайло Костюк запевнив, що ніяких проблем з орендою в облдержадміністрації не виникає, і вона працює в нормальному режимі. Для того, щоб договір оренди був насправді розірваний, потрібне було ще судове рішення. Натомість для того, аби не продовжувати договір оренди, потрібно попередити орендаря за місяць до такого рішення. Якщо такого попередження немає, то договір автоматично продовжується.

Нагадаємо також, нещодавно Львівська облрада спробувала висловити недовіру новопризначеному голові Львівської ОДА Олегу Салу. Втім, за це питання проголосувало лише 72 депутати, чого виявилося недостатньо, аби президент Віктор Янукович мусив відправити його у відставку (для цього було потрібно 78 голосів, або ж дві третини депутатів).

Данило Мокрик, ZAXID.NET

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: