У Львівській облраді розглянули стан соціальної інфраструктури

6 грудня у Львівській обласній раді відбулась нарада з питань реалізації Проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» у Львівській області, повідомила Дивись. Інфо прес-служба облради

Проводили нараду заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак та перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Богдан Матолич. До обговорення питань реалізації Проекту було запрошено директора Львівського регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Сергія Шигірта, голову постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослава Качмарика.

Нагадаємо, що у Львівській області 28 територіальних громад отримали можливість реалізувати власні мікропроекти із залученням коштів Українського фонду соціальних інвестицій. Відтак Львівська обласна спостережна рада попередньо відібрала 6 об'єктів у Буському районі, по 7 – у Турківському та Радехівському, 8 – у Кам`янка-Бузькому районі, на загальну суму 35 мільйонів гривень.

Про сучасний стан реалізації Проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» доповідали голови районних рад, райдержадміністрацій та районні консультанти з соціальних питань УФСІ. Зокрема, з’ясувалось, що Буський та Кам’янка-Бузький райони передбачили 10% коштів для співфінансування проектів і надалі очікують дофінансування ще 10% з обласного бюджету. Натомість Радехівський і Турківський райони зобов’язались забезпечити необхідне фінансування впродовж двох тижнів.

Ярослав Качмарик, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності, висловив впевненість в тому, що Львівська обласна рада забезпечить співфінансування проектів територіальних громад. Профільна комісія вже розглянула та погодила відповідний проект рішення. Зазначене питання депутати обласної ради розглянуть на 9 пленарному засіданні ХХVI сесії.

На завершення, представники Українського фонду соціальних інвестицій висловили подяку керівництву Львівської обласної ради та обласної державної адміністрації за супровід та адміністративну допомогу у реалізації Проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: