Янукович не піде відставку

Відставки президента Віктора Януковича не буде, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

Про це Азаров заявив в інтерв'ю низці закордонних ЗМІ, у тому числі російському "Першому каналу", коментуючи ситуацію в Україні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Проти чого протестуєте? Ви вимагаєте розібратися в діях правоохоронних структур? Ми сказали: ми згодні. Давайте разом будемо розбиратися. Ми публічно про це сказали. Ви хочете відставки президента? Ну, цього не буде. Це суперечить нашій Конституції", - заявив прем'єр.

"Ви хотіли відставки уряду? Ну, будь ласка, ви винесли це питання на парламент. Це питання за всією процедурою було розглянуте парламентом, і уряд отримав вотум довіри", - сказав він.

За словами Азарова, так завжди буває у цивілізованих країнах.

"Багатомільйонні демонстрації проходили в Італії, у Греції, вносилися проблеми довіри уряду в парламенти. І якщо уряд отримував цим вотум довіри, він продовжував працювати", - зазначив прем'єр.

"Назвіть мені хоч один приклад у Європі, коли б під тиском якоїсь маніфестації уряд ішов у відставку неконституційним шляхом. Усі має здійснюватися у конституційний спосіб", - додав Азаров.

За його словами, "якщо тверезо подивитися, то важко зрозуміти – а які зараз вимоги стоять у представників Євромайдану".

"Але в кожному разі уряд готовий обговорювати ці вимоги, він готовий до діалогу, але необхідно, безумовно, припинити силове протистояння", - заявив Азаров.

Як відомо, опозиція та мітингувальники проти влади, у тому числі на Майдані Незалежності у Києві, неодноразово озвучували свої вимоги, серед яких: відставка уряду Миколи Азарова, дострокові перевибори президента й Верховної Ради.

Також вони вимагають позбавити президента "диктаторських повноважень" через повернення до конституційної реформи зразка 2004 року.

Крім того, опоненти влади вимагають звільнити політв'язнів, припинити насильство відносно мирних демонстрантів і гарантувати незастосування репресій до учасників демонстрацій, що висловлено у петиції культурної еліти "Завдання 5/12".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: