Європарламент наступного тижня ухвалить резолюцію по Україні

puvo1

Європейський парламент наступного тижня планує ухвалити резолюцію щодо ситуації в Україні. Про це на брифінгу в штабі опозиції заявив координатор групи ЄНП з питань міжнародних справ Хосе Ігнасіо Салафранка, передає кореспондент НБН.

«Наступного тижня ЄС випустить резолюцію про ситуацію в Україні. Ми відчуваємо напругу, але хочемо сказати, що в ЄС для України відкриті двері. У нас повага до тих, хто стоїть за демократію, за мир, за об'єднання. Ми зустрічалися в лікарні з тими, хто постраждав, зустрічалися з лідерами опозиції і будемо виступати на Майдані», – сказав пан Салафранка.

У свою чергу, голова комітету Європарламенту з закордонних справ Елмар Брок повідомив, що переговори про підписання Угоди про асоціацію ведуться.

«Ваш президент Янукович говорить, що зміни коштували дуже дорого, але це зміни на краще. Засуджені повинні бути відпущені, а політичне переслідування, яке стосується Тимошенко, має бути зупинено», – зазначив він.

Віце-президент Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольський запропонував провести круглий стіл між усіма політичними силами. «Ми віримо в те, що президент Янукович зможе об'єднати країну, ми віримо в те, що уряд прислухається до людей», – запевнив він.

«Ми просимо обидві сторони, щоб знайшли вихід із ситуації. Якщо Угода про асоціацію буде підписана, ми зробимо все для того, щоб вона була імплементована якомога швидше», – додав європарламентарій.

Як повідомляв НБН, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що відставки президента України Віктора Януковича на вимогу мітингувальників не буде, оскільки це суперечить Конституції.

Джерело: НБН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: