Перетин українсько-російського кордону повинен бути за закордонними паспортами

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що російська сторона не планує вводити візи з країнами СНД та, зокрема, Україною, але перетин кордонів має бути за закордонними паспортами, пише ТСН

Медведєв запевнив, що візовий режим з країнами СНД Росія введе лише у випадку "певних" ситуацій.

Також він заявив, що перетинати кордон РФ всі іноземні громадяни мають за закордонними паспортами.

"У нас зараз з країнами СНД безвізові відносини , і ми не плануємо вводити зараз ніяких віз щодо таких держав, якщо не буде якихось ситуацій… Ми - різні країни, і вже якщо ми розвиваємося по-різному, будьте люб'язні пред'явити іноземні закордонні паспорти" , - розповів прем'єр в інтерв'ю журналістам.

Він пообіцяв, що найближчим часом Росія відійде від практики перетину кордону за внутрішніми паспортами.

Також Медведєв заявив, що іноземці, які збираються працювати у Росії, мають пред'являти медичну страховку. "Від цього ми підемо, будуть тільки закордонні паспорти. Повинні бути виконані всі формальності. Це абсолютно правильно. Тут немає ніякої дискримінації, ніякого приниження. Всі документи повинні бути оформлені - паспорти, страховки, і потрібні знання наших умов, включаючи мову " , - резюмував російський прем'єр.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Росії Лавров висловлював бажання, аби українці їздили в Росію за закордонними паспортами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: