У МВС розповіли подробиці затримання фотографа

У Львові міліція затримала фотографа і активіста Євромайдану Олега Панаса. За словами очевидців, востаннє його бачили сьогодні, 9 грудня, близько 13:00 на вул. Городоцькій, коли двоє людей запихали його до машини. У міліції Львівщини підтвердили факт затримання чоловіка і зазначають, що це зроблено згідно з постановою київського суду.

Про факт затримання Олега Панаса журналістам «Нашого репортера» повідомили очевидці подій.«Двоє невідомих в цивільному тягнули його. Третій йшов поруч. Олег був у кайданках. На куті вул. Городоцької-Наливайка його запхали в машину», – розповіла очевидиця подій, яка побажала залишитися анонімною, пише Захід.нет

Момент затримання Олега Панаса/Фото очевидців 

Вона сказала, що чоловіки, які тягнули фотографа, не боялися, що їх сфотографують. Дівчина зателефонувала до міліції, повідомила номер автомобіля, але правоохоронці, за її словами, приїхали лише через 20 хв.Дівчина розповіла, що чоловіки пояснили їй, що Олег Панас вкрав мобільний телефон, тому його й затримали. Проте, очевидиця вважає це неправдою і провокацією.Інший очевидець додав, що номера машини, на якій невідомі повезли фотографа, було передано міліціонерам для оголошення у розшук.

Кореспонденти ZAXID.NET намагалися зв’язатися з Олегом Панасом по мобільному. Однак, обидва його номера телефонів виявилися поза зоною досяжності.

Керівник обласної міліції Олександр Рудяк підтвердив ZAXID.NET факт затримання і сказав, що фотографа затримали згідно з постановою одного з київських судів, не уточнивши якого саме. Рішення суд ухвалив 8 грудня. Відкрите кримінальне провадження за ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) та ст. 294 (Масові заворушення).

Олександр Рудяк також розповів, що Олега Панаса затримували працівники міліції, але додав, що не коментуватиме, якого саме регіону.Водночас джерела ZAXID.NET у правоохоронних органах повідомляють, що Олега Панаса підозрюють у руйнуванні об’єктів електропостачання на Майдані, заворушеннях та опорі міліції.

Його планують перевезти до Києва для участі у судовому засіданні.Натомість справжні причини затримання Олега Панаса можуть бути іншими - йдеться, зокрема, про те, що його фото масових заворушень у Києві використовувала одна з найбільших світових інформагенцій Reuters.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: