Автобуси зі спецназом перекрили Лютеранську під Адміністрацією президента

Станом на 11:00 ранку вівторка дев'ять автобусів зі співробітниками міліції перекрили рух по вулиці Лютеранській біля Адміністрації президента в Києві , передає кореспондент НБН

Крім того, три автобуси правоохоронних органів стоять на перетині вулиць Лютеранської та Круглоуніверситетської . При цьому мітингувальників проти влади з боку Лютеранської не видно. Водночас пішоходи безперешкодно проходять в обидві сторони по вулиці Лютеранській.

Як повідомляв НБН, з ранку 10 грудня урядовий квартал в Києві, розблокований від учасників Евромайдана, заблокували силовики. У кварталі стоять 20 автобусів спецназу і вибудували вже близько п'яти кордонів міліції . При цьому на Майдані Незалежності знаходиться близько 3 тисяч чоловік.

У ніч на вівторок співробітники спецпідрозділу міліції « Беркут » ліквідували блокпост ( наметове містечко і барикади ) мітингувальників проти влади біля Адміністрації на перетині вулиць Лютеранської та Круглоуніверстітетской.

Рух по вул. Грушевського перекрито як для автомобільного транспорту, так і для пішоходів. Прості автомобілі на територію не пускають. Причини блокування руху міліція не пояснює. Пропускають на територію тільки службові та елітні автомобілі і людей з посвідченнями.

В цілому ситуація на Евромайдане спокійна. Обстановка спокійна і біля будівлі Київської міськдержадміністрації. У КМДА горить світло, в нього спокійно заходять люди. Нагадаємо, вночі світло в будівлі КМДА раптово згасло, люди очікували штурму, але згодом освітлення в будівлі відновили.

Відзначимо, що цієї ночі правоохоронці також повністю ліквідували пікет і намети демонстрантів на вул. Грушевського. Офіційна причина вечірнього та нічного розгону Евромайдана з урядового кварталу - мітингувальники заважали проїзду людей.

Увечері 9 грудня працівники правоохоронних органів почали розблокування вулиць в урядовому кварталі від барикад і блокпостів ( наметових містечок) мітингувальників.

Ліквідація блокпостів продовжилася вночі 10 грудня. Мітингувальники залишилися в районі Хрещатика і на Майдані Незалежності .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: