Депутати Львівської обласної ради закликали громаду до єдності, стійкості та братерства

10 грудня біля пам’ятника Тарасові Шевченку на львівському Євромайдані о 12.00 годині розпочався молебень. Разом із духовенством та представниками громадськості за благополуччя українського народу помолились голова Львівської обласної ради Петро Колодій, його перший заступник Василь Пісний, депутат Верховної Ради України Ірина Сех, а також депутати Львівської обласної ради.

Після завершення богослужіння перед громадою виступили обласні депутати, які закликали присутніх до єдності, стійкості та братерства.

Звертаючись до учасників львівського Євромайдану, депутат обласної ради Андрій Холявка зазначив: «Єдине, що ми не можемо собі дозволити, це дати слабинку. Наша присутність на Майданах не може зменшуватись. Бо від чисельності людей залежить успіх нашої справи. Ми бачимо, що режим Януковича опирається лише на чорні форми, каски та гумові палиці спецпідрозділів. Він вдається до свого останнього аргументу – сили. Такими діями він сподівається зараз нас налякати, намагається нас деморалізувати. Інакше кажучи – випробовує нас на міцність. Не зважаючи на те, що доля України сьогодні вирішується в Києві, Львів також багато означає. Чим чисельніші ми будемо тут, тим менше простору залишиться для владних провокаторів, тим менше можливостей цинічно затримувати людей, як вони зробили це вчора з Олегом Панасом», – зауважив Андрій Холявка.

«Ми не можемо допустити, щоб повторилось те, що сталось вчора у Львові, коли затримували Олега, – наголосила Оксана Юринець. –На жаль, ця влада, як Сомалійські пірати, викрадає людей, а потім хоче щось виторговувати. У такий спосіб вона тисне на нас. Водночас сьогодні стало відомо про клопотання щодо відеоконференції між слідчим ізолятором, де утримують Олега Панаса, та судом. Влада боїться перевезти його із СІЗО на судове засідання, бо розуміє, що на їхньому шляху стоятимемо ми».

Депутат Львівської обласної ради Орест Шейка відзначив, що вже вкотре з часу розвалу Радянського Союзу українці виходять на майдани з тими ж проблемами. «Сьогодні над Україною вкотре нависла загроза втрати державності. Тому ми мусимо вистояти. Попри те, що холодно, попри те, що важко, ми мусимо вистояти. Бо тільки тоді з гордістю зможемо сказати: «Слава Україні!», – наголосив Орест Шейка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: