Дії МВС щодо затримання фотографа будуть розслідувати

Обласна рада вимагає від прокурора пояснень щодо арешту Панаса

Депутат Львівської облради від Народного Руху України Олександр Ганущинскерував звернення прокурору Львівської області О. Василенку  з вимогою провести перевірку правомірності дій працівниківправоохоронних органів Львівщинипри затриманні громадянина України Олега Панаса.

У зверненні, надісланому сьогодні, 10 грудня, депутат повідомляє, що 26 листопада 2013 року на сесії Львівської обласної ради було прийняте рішення про створення тимчасової контрольної комісії для проведення аналізу ситуації, яка склалась у Львові під час проведення масових акцій на підтримку євроінтеграції.

Також Олександр Ганущин повідомив, що тимчасовій контрольній комісії, стало відомо із засобів масової інформації про затримання активіста львівського і київського Майданів, львів’янина Олега Панаса.

«Відповідно до п. 2 ст. 11 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», при здійсненні депутатських повноважень, депутат місцевої ради має право вимагати усунення порушень законності і встановлення правового порядку», йдеться у зверненні.

Відтак, від імені комісії депутат просить прокурора Львівської області провести повну та всебічну перевірку дотримання законності в діях працівників правоохоронних органів Львівщини, що затримали Олега Панаса, обставин та передумов прийняття такого рішення та його способу посадовими особами ГУ МВСУ у Львівській області.

Також, депутат просить провести перевірку щодо нанесення О. Панасу тілесних ушкоджень працівниками правоохоронних органів при затриманні та провести перевірку обґрунтованості таких дій правоохоронців.

Прес-служба Львівської крайової організації Народного Руху України

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: