Імітація діалогу не задовольнить суспільство, - Юрій Луценко

13173795_1765281747035156_5449531379575294298_n

«В Україні – глибока політична криза, вирішення якої потребує спільних зусиль влади та суспільства. Після 30-го листопада ми прокинулися вже в іншій країні, де неможливо відбутися загальними фразами круглого столу з відібраними владою учасниками». Так лідер «Третьої Української Республіки» прокоментував зустріч чотирьох українських президентів. За його словами, суспільству запропонували імітацію процесу діалогу, а не шлях виходу з кризи.

«Минуле має перестати керувати майбутнім. Вже сьогодні зрозуміло, що суспільство випередило в своєму розвитку політичні еліти. За столом переговорів мають сидіти влада, опозиція та представники громадянського суспільства. Сьогодні тільки Майданом можна сформулювати порядок денний країни і запропонувати адекватні механізми його втілення», - зазначив Юрій Луценко.

Для початку такого діалогу, на його думку, владі треба виконати три обов’язкові вимоги:

  • звільнити ув’язнених активістів Майдану;
  • звільнити з посади міністра внутрішніх справ, аби унеможливити чергове побиття мирних демонстрантів;
  • повернути спецназ в казарми з вулиць столиці.

«Тільки це може стати основою для початку співпраці щодо повного перезавантаження країни, і тільки такі вимоги сприймає Майдан», - переконаний лідер «Третьої Української Республіки».

Щодо подальших кроків у системних змінах, то, на думку Луценка, очевидно, що «Україні потрібно повернутися до Конституції 2004-го року, сформувати нову парламентську більшість, яка створить технічний уряд і ухвалить пакет нового виборчого законодавства. Новий уряд має підписати угоду з ЄС. Влада має розуміти, що це не план окремих політиків, це – вимоги Майдану».

Щодо обіцянки Віктора Януковича «випустити активістів Майдану», то Юрій Луценко зазначив: «Майдан слідкуватиме за виконанням цієї обіцянки президента».

Також лідер «Третьої Української Республіки» порадив президентові у Міжнародний день прав людини знайти можливість нарешті ознайомитися із Декларацією прав людини і зрозуміти, що право на мирні зібрання є невід’ємним правом будь-якого громадянина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: