У Львові відбудеться навчання кандидатів у прийомні батьки

Фахівці Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з 10 до 14 грудня проведуть  чергове навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі та опікуни (піклувальники).
Про це Дивись. Інфо повідомили у прес-службі Львівської ОДА

Курс підготовки пройдуть 17 осіб: 1 сім’я – кандидати у прийомні батьки, 15 осіб – кандидати в опікуни. Участь у навчанні візьмуть мешканці  міст Львова, Самбора, Дрогобича, а також  Жовківського, Пустомитівського, Яворівського, Самбірського, Золочівського, Буського та Турківського районів.

За словами директора обласного центру Ярослава Бордіяна, цей навчальний курс дозволить  виявити і зрозуміти основні проблеми, що виникають у житті дітей та батьків після створення прийомної сім’ї чи ДБСТ, обговорити та оцінити їх, краще усвідомити завдання, реалії та проблеми подальшої роботи.

«Курс складається з 6 тренінгових занять, які мають послідовний характер та зміст. Учасників, які пройдуть весь курс навчання і збережуть бажання взяти у свою сім’ю дітей із закладів державної опіки, можна вважати підготовленими для реалізації цієї роботи – створення прийомної, опікунської сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу.  Окрім тренерів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді окремі навчальні модулі проведуть представники відповідних суб’єктів соціальної роботи», – зазначив Я. Бордіян.

Довідка:

У 2013 році відповідні навчання пройшла 81 особа, з них: 49 осіб – кандидати в опікуни, 2 особи – кандидати у прийомні батьки, 15 сімей – кандидати у прийомні батьки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: