Підрозділи «Беркута» з Кіровограда відмовилися їхати в Київ – ЗМІ

Кіровоградський «Беркут» у повному складі відмовився вирушити в Київ і брати участь в розгоні демонстрацій. Про це в середу, 11 грудня, повідомили джерела в підрозділі.

«Ми прийняли спільне рішення відмовитися від застосування сили до мирних мітингувальників. Не звертаючи уваги на погрози і можливі санкції проти нас, весь особовий склад – 220 бійців, відмовилися вантажитися в автобуси. 6 автобусів вночі не виїхали на Київ», – цитує «Рідний Кіровоград» одного з командирів спецпідрозділу.

Бійці «Беркута» відмовилися сідати в автобуси і їхати для участі в розгоні протестів Евромайдана приблизно в 23:00 вівторка, 10 грудня.

За неофіційними даними, зараз командирів підрозділу відсторонили від виконання своїх обов'язків.

Нагадаємо, що сьогодні, 11 грудня, близько години ночі озброєні бійці спецпідрозділу «Беркут» і внутрішніх військ розпочали «зачистку» наметового містечка на Майдані Незалежності в Києві. Станом на нинішній час силовики вже відтіснили мітингувальників від барикад, які перекривали вулиці Інститутської і Хрещатик.

Між силовиками і людьми, які знаходяться на Майдані, відбуваються сутички. Є кілька поранених. Є інформація про те, що побитий свободівець Андрій Іллєнко. Також у соцмережах пройшла інформація про кілька десятків затриманих учасників мирного Майдану.

Як повідомляв НБН, один із заарештованих учасників Майдану написав у соціальній мережі про звірства кримського спецназу і побиття затриманих в автозаку. Це не єдине повідомлення про побиття, опубліковане в ЗМІ і соцмережах.

У МВС факти побиття спростовують і кажуть про десять постраждалих міліціонерів.

За інформацією народних депутатів, десятьох затриманих у результаті штурму учасників Євромайдану в Києві відвезли в Шевченківське районне відділення міліції.

Після невдалого штурму будівлі КМДА міліція відійшла від Майдану Незалежності та Хрещатика.

Нагадаємо, вночі 30 листопада співробітники спецпідрозділу «Беркут» здійснили розгін прихильників євроінтеграції, що знаходяться на Майдані Незалежності в Києві, після чого в Україні спалахнули масові протести.

Джерело: НБН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: