Андріївські вечорниці очікують на вихованців Дитячих клубів Львова

УДЮМКи Львова підготували різноманітні заходи до свята Андрія, серед яких будуть різноманітні вистави, концерти та забави. Також діти матимуть змогу взнати історію виникнення традиції святкування Андріївських вечорниць.

12 грудня в дитячому клубі «Багато сердець» Личаківського району відбудуться Андріївські вечорниці. Вихованці драматичного гуртка «Світанок» підготували невеличку виставу та концерт, а замість ворожінь на юних учасників свята очікують «Ігри з минулого». Всіх, хто має бажання завітати на свято, УДЮМК  Личаківського району запрошує о 16.30 год в клуб «Багато сердець» на вул. Вашингтона, 5а.

«Святкування Андрія вже давно стало традиційним у наших клубах. Проведенням вечорниць ми заохочуємо дітей продовжувати традиції наших предків, та зацікавлюємо  цінувати та поважати звичаї нашого народу, які йдуть крізь віки», - розповідає Галина Барзій, педагог-організатор Дитячих клубів Личаківського району.

14 грудня «Андріївські посиденьки» організовують Дитячі клуби Франківського району. Під час заходу діти дізнаються про історію свята Андрія, візьмуть участь у веселих забавах. Свято Андрія проходитиме в кімнаті дозвілля «Калинове намисто» за адресою: вул. В.Великого, 11. Початок свята о 15.00 год.

«Наші вихованці не лише вивчають обряди, а й дотримуються їх. Такими святкуваннями ми виховуємо в дітей шанобливе ставлення до історії нашого народу та почуття національної самосвідомості», - каже Катерина Висоцька, педагог-організатор дитячих клубів Франківського району.

Також цього тижня з нагоди одного із найулюбленіших молодіжних свят в Дитячих клубах відбуваються тематичні бесіди й забави.  Педагоги розповідають дітям про Андрія Первозванного та про те, як виникло свято Андрія.

Інтерактивне заняття про історію та традиції святкування Андріївських вечорниць відбудеться 13 грудня у «Родинному клубі» за адресою: вул. Петлюри, 37 та клубі «Мандри» на вул. Комарова, 3, а також 12 грудня у Дитячому клубі Сихівського району на вул. Білоцерківська, 1.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: