На львівському Євромайдані надалі молитимуться

11 грудня, голова Львівської обласної ради Петро Колодій зустрівся з представниками українських церков. На запрошення голови обласної ради відгукнулись митрополит Львівський і Сокальський Української Православної церкви (Київський патріархат) Димитрій (Рудюк), секретар Львівсько-Сокальської єпархії митрофорний протоієрей Української Православної церкви (Київський патріархат)  Володимир (Бачинський), нотаріус Римо-Католицької церкви о. Віталій та помічник Архиєпископа Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької церкви о. Віталій (Дуткевич).

Про це Дивись. Інфо повідомили у прес-службі Львівської обласної ради

Під час зустрічі з духовенством голова обласної ради Петро Колодій наголосив на потребі громади Львівщини у спільній щоденній молитві: «Прикро, що передумовою нашої зустрічі стали такі страшні події, коли сьогодні вночі влада вкотре віддала наказ силою розігнати Євромайдан. Безумовно, нині в усіх храмах Львівщини постійно провадяться молитви за мир та спокій в Українській державі. Поза тим, спільної молитви потребують і тисячі тих людей, які щоденно відстоюють свої переконання на Євромайдані. Тому звертаюсь до Вас з проханням щоденно на площі біля пам’ятника Шевченкові проводити молебні за благополучне майбутнє українського народу».

Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Димитрій зауважив, що на як на львівському, так і на київському Євромайдані разом з людьми постійно перебувають і священнослужителі. «Ми сьогодні стоїмо не за когось. Сьогодні ми обираємо майбутнє для України та українського народу», – зазначив митрополит Димитрій.

Під час зустрічі представники українських церков узгодили графік щоденних богослужінь на Євромайдані у Львові. Відтак о 14.00 годині проводитимуть молебні священики Римо-Католицької церкви, о 16.30 годині – духівники Української Православної церкви (Київський патріархат), о 19.00 годині відправлятиме Богослужіння священство Української Греко-Католицької церкви. Щонеділі на львівському Євромайдані відбуватиметься спільний міжконфесійний молебень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: