Спортсмени Львівщини беруть участь у XXVI Всесвітній зимовій Універсіаді

Вчора 11 грудня в італійському місті Тренто відбулося урочисте відкриття ХХVІ Всесвітньої зимової Універсіади-2013.

Студентська збірна України змагатиметься за медалі різного ґатунку в дев’яти видах спорту. Це – біатлон, лижні гонки, стрибки з трампліна, лижне двоборство, фігурне катання, гірськолижний спорт, шорт-трек, сноубординг і хокей. Крім того, ще відбудуться змагання з жіночого хокею, керлінгу, фрістайлу та синхронного фігурного катання.

До складу спортивної студентської делегації, сформованої Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, увійшли 12 спорстменів Львівщини, з яких одинадцять представляють Львівський державний університет фізичної культури, та один — Львівський державний університет внутрішніх справ.

Зокрема, за нагороди у гірськолижному спуску поборються Ілля Карпушин та Ольга Книш. Андрій Калінчук змагатиметься у стрибках на лижах з трампліну. Віталій Кульчицький увійшов до складу команди з біатлону, а Олег Задоєнко та Олексій Мельников — студентської хокейної збірної України. Одразу четверо студентів Львівського державного університету фізичної культури і спорту (Віталій Штунь, Олексій Швидкий, Катерина Григоренко та Дмитро Козачок) демонстуватимуть свої вміння у лижних перегонах. Двоє львів'ян, зокрема Оксана Дмитрів з Львівського державного університету внутрішніх справ та  Анна-Марія Чундак з університету фізичної культури змагатимуться у сноубордингу.

Зазначимо, що Львівська область є третьої за загальною кількістю спортсменів, які увійшли до складу збірної команди студентів України.

За інформацією Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, студенти-спортсмени Львівщини, які увійшли до складу збірної, вже на трасах і майданчиках готуються до відповідальних стартів, які триватимуть до 21 грудня 2013 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: