Справа львівського фотографа містить 220 сторінок, - журналіст

Сьогодні, 12 грудня, у Львові відбулась прес-конференція на тему «Ініціатива Євромайдан SOS – як журналістам, громадським активістам не стати жертвою політичних репресій та як повинні себе поводити родичі постраждалих»

На прес-конференції були присутні Оля Євстігнєєва, журналіст, монітор Євромайдан SOS, Зоряна Христина, юрист Євромайдан SOS, Ірина Мухіна, оператор гарячої лінії Євромайдан SOS.

Про це повідомляє кореспондент Дивись. Інфо

Оля Євстігнєєва повідомляє про хід справи, порушеної проти львівського фотографа Олега Панаса.

Як відомо, Олега Панаса було затримано 10 грудня у Львові і відвезено до Києва. Десять годин поспіль він не виходив на зв'язок. Родичі та друзі Олега не дістали звістки про його місце перебування, що є прямим порушенням законодавства про затримання осіб.

Адвокат Олега Панаса Тетяна Козаченко так і не змогла добитись зустрічі зі своїм підзахисним, мало того – їй надали матеріали для ознайомлення за годину до суду. Справа складала 220 сторінок, які містили матеріали з Інтернету і різні фотографії, до яких підсудний не має відношення.

Окрім того, цікавим є те, що свідками у справі Олега Панаса виступають двоє правоохоронців, які, власне і порушили проти нього справу.

Наразі захисниця готує апеляції до суду і що буде далі – невідомо.

Активісти Євромайдан SOS закликають людей не мовчати про те, що з ними сталось. Масовість заяв може довести, що постраждалих більше, ніж влада думає. Масові звернення не дозволять робити з потерпілих винних та порушувати проти них адміністративні та кримінальні справи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: