Ахметов: Євромайдан - це дуже здорово

Український бізнесмен Рінат Ахметов засудив силовий розгін Євромайдану та закликав сторони сісти за стіл переговорів

Про це йдеться в заяві Ахметова, яку оприлюднила агенція «Інтерфакс-Україна».

«Компанія СКМ у перші дні загострення ситуації в Києві дала свою позицію. І я, як акціонер компанії СКМ, повністю її поділяю.

У ці дні багато хто хоче знати моє особисте ставлення до того, що відбувається. Моя позиція така: Україна і Президент три з половиною роки йшли європейською дорогою. І за цей час було дуже багато зроблено.

У Вільнюсі угоду не було підписано. І в усіх виникло запитання - що сталося? Україна взяла паузу? Україна зупинилася? Чи Україна пішла в інший бік? Усі хочуть мати ясність. Люди почали шукати відповіді на ці питання і вийшли на Майдан.

Те, що мирні люди вийшли на мирні акції, свідчить про те, що Україна - вільна, демократична країна. І з цього шляху Україна не зверне. І це дуже здорово.

Але те, що в ці дні постраждали люди, це - неприпустимо. Я переконаний, що зараз, у складний момент для нашої країни, дуже важливо мати холодні голови і зважений підхід. Одним словом, має перемогти здоровий глузд.

Я - за сильну, незалежну і цілісну Україну. Ми - одна країна, і її ділити не треба.

Я - за стіл переговорів. Щоб політики, влада, опозиція, моральні лідери країни сіли за стіл переговорів і ухвалили те рішення, яким ми будемо пишатися. Повторюся, пишатися, а не соромитися. Те рішення, від якого виграє Україна і кожен українець як у короткостроковій, середньостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

Цей стіл я назвав би столом миру, компромісу і майбутнього нашої країни.

І нехай за цим столом політики втратять свої рейтинги. Але найголовніше, щоб рейтинг України пішов угору».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: