На цьому тижні експерти обговорювали виконання екологічної програми Львова

У вівторок, 10 грудня, відбулось засідання наглядової ради за виконанням Комплексної екологічної програми міста Львова, де було проаналізовано стан виконання заходів програми за період 2012-2013 років.

«За результатами аналізу, рада прийшла до висновку, що стан виконання програми за період двох років, враховуючи усі наявні чинники, в тому числі економічну ситуацію, є задовільним. Відзначили належний стан виконання департаментом містобудування ЛМР заходів у сфері вирішення питань утилізації відпрацьованих батарейок та люмінесцентних (ртутевмісних) ламп, заходів у сфері збереження зелених зон міста, а також покращення стану водних об’єктів», - зазначили в управлінні екології та благоустрою.

Серед невиконаних завдань програми – будівництво нового полігону ТПВ і сміттєпереробного заводу,  відсутність відведеної ділянки під будівництво цих об’єктів. Також Рада наголосила на необхідності збільшення кількості коштів обласного бюджету на вирішення питання рекультивації діючого полігону ТПВ, що пришвидшить позитивне вирішення проблеми.

Відтак, з метою забезпечення ефективного управління реалізацією заходів  Комплексної  екологічної програми на 2012-2016 роки для міста Львова, наглядова рада вирішила включити в проект переліку пріоритетних природоохоронних заходів, фінансування яких буде проводитись за рахунок коштів міського фонду охорони навколишнього природного середовища у  2014 році, такі заходи:

  • розроблення концепції та запровадження системи складування та компостування опалого листя і деревних відходів;
  • розроблення програми встановлення протишумових споруд/екранів;
  • створення й відновлення захисних зелених смуг вздовж  автомагістралей  ;
  • розроблення програми управління популяціями птахів у місті;
  • розроблення програми утримання природних поверхневих вод міста;
  • запровадження системи оперативної утилізації ртутевмісних відходів.

Нагадаємо, послідовність проведення заходів, спрямованих на покращення екологічної ситуації, прописані у Комплексній екологічній програмі на 2012-2016 роки для міста Львова, затвердженій ухвалою міської ради від 14.11.2012р. № 1825.

Марія Юрків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: