Політична криза негативно впливає на психіку людей, - експерт

Українці не братимуть приклад із Руслани й не почнуть себе спалювати

Сьогодні, 13 грудня, у Львові відбулась прес-конференція на тему:"Євромайдан: що далі?", у якій взяли участь: Олексій Радзієвський, міський голова Дрогобича (Skype-зв"язок); Василь Рябошапко, голова Львівського відділення Міжнародної поліцейської асоціації; Ігор Танчин, політолог; Сергій Рослюк, психотерапевт; Ольга Ришковська, психотерапевт, керівник телефону довіри.

Про це повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Останнім часом до співпраці на Євромайданах почали залучати психотерапевтів. Сергій Рослюк вважає, що ситуація в країні напружена і народ доведений до відчаю, особливо представники середнього прошарку, який є стратегічно важливим у суспільстві.

Також варто відмітити, що наше суспільство почало себе ідентифікувати як громадянське суспільство. Нараз ми маємо ситуацію, коли майдани виникли спонтанно, без агітацій та закликів політичних лідерів.

Експерт підкреслює те, що така напружена ситуація негативно впливає на психіку людей. Особливо уразливими є люди, які схильні до психологічних захворювань. З цим потрібно боротись і тому на майдані чергують психотерапевти, які готові надати допомогу всім бажаючим.

Ольга Ришковська коментує заяву української співачки Руслани про те, що вона спалить себе живцем, якщо майдан зазнає поразки. Експерт не бачить в такій заяві потенційної загрози у вигляді наслідування прикладу Руслани і вважає, що боятись нічого.

Колись патріотичні самогубства були поширеною річчю і підносили дух патріотизму, закликали до боротьби. На думку психотерапевта, люди за прикладом Руслани не почнуть себе спалювати.

Також Ольга Ришковська зазначає, що причиною збору людей на майдані постала не стільки відмова від підписання угоди за асоціацію, а факт побиття студентів «Беркутом». Люди линули на майдан з метою захистити те найцінніше, що у них є – своїх дітей.

Також експерт додала, що не потрібно відкидати факт психологічної напруги та втоми від того, що відбувається. Дуже часто наслідки від психологічних зривів проявляються не одразу, особливо це стосується людей зі схильністю до розладів.

Наостанок вона повідомила про те, що зараз не спостерігається великої кількості дзвінків на телефон довіри, а це значить тільки одне: в плані психологічного стану майдан абсолютно здоровий та сильний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: