Куди у Львові можна звертатись за правовою допомогою, - перелік

          13 грудня відбулося чергове засідання штабу Координаційної ради Львівської обласної ради, під час якого, зокрема, було обговорено низку організаційних питань щодо діяльності львівського Євромайдану, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі Львівської обласної ради

На засіданні один із представників штабу Координаційної ради повідомив, що до одного з активістів Євромайдану прийшли особи, які, представившись працівниками правоохоронних органів, повідомили, що цей активіст повинен прийти до міліції. При цьому, правоохоронці пред’явили свої службові посвідчення, однак повістки під розписку особи, яку кличуть до правоохоронних органів, не вручили.

Відповідно, на засіданні штабу Координаційної ради було прийняте колегіальне рішення, яке полягає у наступному: людина, яку викликають з різних причин (для дачі свідчення, показів чи пояснень) до органів внутрішніх справ чи інших правоохоронних органів, повинна обов’язково з’ясувати, хто саме до неї приходить з таким повідомленням, записати контактні дані особи, з’ясувати, який підрозділ правоохоронного органу вона представляє. Окрім того, слід звернути увагу на наявність офіційного документа (повістки), на підставі якого їй потрібно з’явитися в той чи інший правоохоронний орган.

Якщо ж правоохоронці такої повістки не надають особі і надалі пропонують їй з’явитися до них, тоді слід звернутися за правовою допомогою (консультацією) до юристів.

Зокрема, при штабі Координаційної ради Львівської обласної ради створено спеціальний аналітично-правовий відділ, до складу якого входять юристи Львівської обласної ради, а також інші юристи, які фахово можуть надати правову допомогу за таких ситуацій.

Відтак, громадяни можуть звертатися до координатора правового забезпечення Ореста Шота за номером телефону – 067 704 75 94.

Окрім того, повідомляємо, що у Львові діють стаціонарні та мобільні групи надання такої допомоги, а саме:

1) місто Львів, вулиця Наливайка, 5 (032 245 22 64; 093 915 06 01);

2) м. Львів, проїзд Крива Липа, 6 (032 297 19 32 – з 10.00 до 18.00; 096 65 19 712);

3) м. Львів, проспект Т. Шевченка, 36 (032 240 48 68; 093 65 70 478).

Інформацію також можна надсилати на електронну поштову скриньку:

[email protected] або [email protected]  .

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: