Попов вказав на Клюєва

На допиті в Генпрокуратурі з приводу подій на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада Олександр Попов розповів, що виконував розпорядження секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Про це пише видання ZN.ua з посиланням на джерела в Генпрокуратурі.

Попов повідомив слідству, що 29 листопада вранці йому передзвонив секретар РНБО Андрій Клюєв і поцікавився ступенем готовності ялинки, яку повинні були встановити на Майдані Незалежності. Попов повідомив йому, що все йде за планом. Клюєв захотів встановити ялинку сьогодні ж, а також повідомив Попову, що всі наступні вказівки йому дасть заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович.

Наприкінці робочого дня Сівкович прибув в кабінет до Попова для оперативного реагування на ситуацію і пробув там майже до 4 години ранку.

Крім того, в кабінеті голови КМДА перебували ще шість народних депутатів з фракції Партії регіонів. Джерело назвало лише три прізвища - Ельбрус Тадеєв, Нестор Шуфрич та Олександр Єгоров.

Пізно ввечері, за словами Попова, знову передзвонив Клюєв, щоб переконатися, що всі команди для встановлення ялинки Попов віддав і Михайло Кучук (заступник голови КМДА - ред.) готується до встановлення ялинки зі своїми службами.

Ближче до четвертої години Сівкович віддав команду: "Пора готувати техніку до завезення".

Після цього Попов і Сівкович окремо виїхали з будівлі КМДА і прибули в кабінет до начальника київської міліції Коряка.

Під час спілкування зі слідчим Попов повідомив, що за діями комунальників і "Беркута" на Майдані вони спостерігали, дивлячись у монітор відеоспостереження, куди транслювалася інформація з камер. Але камери, за словами Попова, перебували далеко від місця подій, і насильства не було видно. Потім Попов поїхав додому. І лише вдома почав отримувати дзвінки з описом кривавих подій.

У свою чергу Коряк дав свідчення слідству, що йому зателефонував міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко і наказав виконувати всі команди Сівковича.

Сівкович, у свою чергу, як повідомляє джерело ZN.UA, прізвище Клюєва під час допиту жодного разу не назвав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: