Відбувся п’ятий етап Кубка світу з санного спорту

Кращі санкарі світу продовжують боротьбу за Кубку світу з санного спорту. Важливим для усіх збірних був п’ятий етап на трасах в Парк-Сіті (США, 13-15 грудня 3013 р.), оскільки саме після цього етапу визначатимуться володарі олімпійських ліцензій на право участі у 22-х Зимових Олімпійських Іграх у м. Сочі (РФ), повідомила Дивись. Інфо заступник начальника управління молоді і спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

Загалом на учасників Кубка світу з санного спорту ще чекають етапи на трасах Кьонігзее, Обергофа, Альтенберга, Сігулди, які відбудуться вже у 2014 році.

В заліку Кубка націй на санній трасі Парк-Сіті львів’янин Андрій Кісь у змаганнях серед чоловіків показав 17 результат. Відтак в заліку Кубка світу після п’ятьох етапів (Лілегаммер, Іглс, Вінтенберг, Вістлер, Парк-Сіті) лідер національної збірної команди 25-річний А. Кісь посідає 41 місце (30 очок), а у попередньому олімпійському відборі Андрій Кісь посідає 30 позицію й може впевнено готуватися до Сочі. Загалом на олімпійській трасі в Сочі змагатимуться 40 чоловічих одномісних екіпажів.

Представник Тернопільщини Андрій Мандзій у рейтингу Кубка світу опинився на 47 позиції (11 очок), а молодий львів’янин Антон Дукач – на 52 (6 очок). Таким чином Андрій Мандзій у попередньому олімпійському відборі - 34, Антон Дукач - 41.

Серед 69 кращих санкарів світу впевнено у Кубку світу лідирує німець Фелікс Лох (385 очок).

Серед 50 жіночих одномісних екіпажів після стартів у США беззаперечним лідером в заліку Кубка світу є Наталі Гейсенбергер (Німеччина) з абсолютними показниками (500 очок).

Загалом на путівки в Сочі очікують 30 жіночих екіпажів.

Успішно виступила на п’ятому етапі Кубка Націй у Парк-Сіті львів’янка Олена Шхумова – 18 місце, що дозволило їй наздогнати за загальною сумою балів у заліку Кубка світу свою подругу по команді й ще одну вихованку СДЮШОР «Беркут»-Львів Олену Стецків. Обидвоє дівчат у загальному заліку Кубка світу розділяють 31 позицію з однаковими очками (47 балів). Відтак за попереднім олімпійським рейтингом О.Шхумова та О.Стецків розділяють 26 місце й можуть готуватися до стартів у Сочі!

Анастасія Полуситок, яка фінішувала на трасах Парк-Сіті на 22 місці, у заліку Кубка світу наразі йде 34-ю (41 очко), а в попередньому олімпійському рейтингу – 29-а.

Найдосвідченіша в українській збірній Марина Галайджян після 5-го етапу Кубка світу – 36-а (36 очок), а в олімпійському рейтингу – 31-а й по суті, втратила шанси на Сочі.

Серед 34 чоловічих двомісних екіпажів, які виборюють Кубок світу, лідирує німецька пара Тобіас Ведл - Тобіас Арлт (485 очок).

Український екіпаж Олександр Оболончик (Тернопільська область) - Роман Захарків (Львівська область) за сумою п’яти етапів Кубка залишаються на 24 місці (87 очок) й розпочинають націлено готуватися до олімпійських стартів на трасі в Сочі – 18 місце у попередньому олімпійському рейтингу. Потрібно зазначити, що в Сочі змагатиметься 20 чоловічих пар.

Львівський екіпаж Іван Винницький - Анатолій Легедза, який у Парк-Сіті фінішував на 23 місці, у загальному заліку Кубка світу посідає 32 місце (42 очки), а у попередньому олімпійському рейтингу – 24, що не дає шансів олімпійської участі.

Приємно, що в олімпійському Сочі українські санкарі змагатимуться і в командній естафеті. О. Стецків, А. Кісь, О. Оболончик-Р. Захарків за попереднім олімпійським рейтингом посідають 13 позицію. Всього в олімпійському турнірі змагатиметься 14 команд.

16 грудня ц.р. збірна команда України прилітає до Львова (рейс Відень-Львів, 15 год. 15 хв.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: