Всі країни ЄС підтримують Євромайдан – євродепутат Демесмекер

Депутат Європарламенту від Бельгії Марк Демесмекер заявляє, що мітингувальників на майдані Незалежності підтримують всі країни Євросоюзу.

«Мова йде не лише про країни Східної чи Північно-Східної Європи – як-то країни Балтії чи Польщу, які, так історично склалося, є союзниками України. Мова йде так само про Німеччину, Бельгію, Францію – у країнах на кшталт цих підтримка також є дуже широкою», – сказав він у коментарі Радіо Свобода під час візиту у Київ.

За словами Демесмекера, Європарламент був дуже розчарований рішенням президента Віктора Януковича не підписувати угоду про асоціацію. Водночас, на думку європарламентаря, під час візиту у Київ він переконався, що вимога протесту на майдані Незалежності – не лише підписання цієї угоди.

«Люди, які стоять на Майдані, хочуть змінити систему. Мова йде не лише про угоду про асоціацію – мова йде про зміну системи на реальну демократію, де є повага до людської гідності, до прав людини, де можна мати нормальне життя, а не виживати», – вважає Марк Демесмекер.

Бельгійський політик також зазначив, що, на його думку, вихід із політичної кризи в Україні сторони мають погодити у наступні кілька днів.

«Зрештою, сторони мають ухвалити якесь політичне рішення. Так, Майдан – це дуже потужний рух людей із вулиці, але зрештою, має бути ухвалене якесь політичне рішення. Має бути діалог, кінцева мета якого – пошук консенсусу. Це має бути зроблено у наступні кілька днів», – сказав Демесмекер.

Джерело: Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: