Фракція Партії регіонів у Львівській облраді не братиме участі у «політичних» засіданнях, - заява

Фракція Партії регіонів у Львівській обласній раді під час свого засідання прийняла заяву щодо суспільно-політичної ситуації в державі та на Львівщині, текст якої подаємо повністю:

Розглянувши на своєму засіданні суспільно-політичну ситуацію в країні та області, фракція Партії регіонів у Львівській обласній раді, розуміючи загрози подальшого зростання політичного протистояння, цілісності та єдності української держави, закликає всі політичні сили припинити думати про свої рейтинги, а керуватись інтересами і Законами держави.

Розуміючи свою частину політичної відповідальності за ситуацію, що склалася в державі, депутати Львівської обласної ради від Партії регіонів просять Президента України Віктора Федоровича Януковича дати принципову оцінку тим владоможцям, які своїми недолугими явно провокативними діями допустили зневагу до людей, дискредитували владу, спровокували хвилю протесних настроїв проти Партії регіонів.

Фракція Партії регіонів у Львівській обласній раді звертається до керівництва Партії регіонів із закликом піти на рішучі кроки щодо реформування Уряду держави задля громадянського спокою в країні. Саме непрофесіоналізм урядовців не тільки привів до зриву підписання Угоди про Асоціацію з ЄС, але й підірвав громадянський спокій в Україні.

Не може Уряд держави Україна керуватись інтересами тільки частини її громадян, бути глухим, ігнорувати вимоги виборців, що мають іншу позицію. На нашу думку, Прем’єр-міністр мав би звернутись до людей зі сцен обох майданів.

Ми переконані, що Президент України Віктор Федорович Янукович, керуючись державницькими інтересами, найближчим часом сформує професійний, рівновіддалений від олігархічних груп Уряд, з людей, що є професіоналами своєї справи, незаплямовані в корупційних скандалах, представляють всі регіони держави.

Діалог між владою і опозицією має бути цивілізованим, постійним, а не тільки під час майданів.

Разом з цим ми не можемо не зазначити, що значну частину відповідальності за останні рішення Кримського парламенту мають взяти на себе лідери опозиції, які провокують органи місцевого самоврядування на Львівщині та й в інших регіонах на антиконституційні рішення, посилення напруги між виконавчою та представницькою гілками влади.

В зв’язку з цим ми звертаємось до правоохоронних органів із закликом припинити переслідування жертв цих провокаторів, що закликали людей до розправи, бойкотів, агресії, а виявляти і притягувати до відповідальності організаторів, незалежно від їхньої партійної приналежності. В європейських державах не переслідують за політичні погляди, але штрафують голову уряду за невірно припаркований автомобіль.

Навчитись керуватись Законом, Конституцією держави – першочергове завдання і влади, і опозиції. Якщо ми заявляємо про свої європейські прагнення, то мусимо визнати, що в тих обласних радах, де Партія регіонів має більшість, не лунають заклики до ліквідації фракцій «Свободи» чи «Батьківщини», як це має місце на «проєвропейській» Львівщині. Саме така не тільки неєвропейська, але й антизаконна містечкова позиція провокує розкол України.

Тим, хто дуже хотів би позбутися Партії регіонів на теренах Львівщини, хотіли би нагадати недалеку історію. Багатьом у 2004 році здавалось, що з Віктором Федоровичем Януковичем і Партією регіонів покінчено назавжди, а вже в 2006 році на виборах до Верховної Ради України, Партія регіонів набрала більшість і сформувала Уряд. Демократичність цих виборів європейські спостерігачі під сумнів не ставили.

Ми ж сьогодні закликаємо людей менше перейматись долею партій, а подумати про долю України.

Мир і європейські стандарти будуть там, де ми будемо поважати думку кожного.

Зважаючи на революційну ейфорію, фракція Партії регіонів у Львівській обласній раді не братиме участі в засіданнях, під час яких розглядатимуться політичні питання, які не належать до компетенції Львівської обласної ради, і приступить до роботи, коли в порядок денний вноситимуться питання соціально-економічної життєдіяльності регіону.

Прес-служба
Львівської обласної організації Партії регіонів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: