Обласні ради не мають права створювати виконавчі комітети, - юрист (відео)

У прийнятті рішення про відкликання Львівською обласною радою власних повноважень, делегованих Львівській ОДА відбулась підміна понять.

Про це на брифінгу журналістам повідомив заступник голови – керівник апарату Львівської ОДА Андрій Мадзяновський, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

«Є різні статті ЗУ «Про місцеве самоврядування», які застосовуються до різних представницьких органів. У даному випадку, Львівська обласна рада трошки переплутала поняття «обласної ради» і поняття «міської, сільської та селищної рад». Дійсно, місцеві ради згідно із статті 26 ЗУ «Про місцеве самоврядування», місцеві ради на правах міських, сільських і селищних рад мають право створювати такі виконавчі комітети, а обласна рада у своїй компетенції має право створювати апарат обласної ради, що нею і успішно було зроблено у перші ж дні каденції. І власне створенням апарату і обмежуються функції обласної ради – вона не має права створювати виконавчі комітети, які б підміняли роботу управлінь, відділів, секторів і департаментів обласної державної адміністрації», - наголосив Андрій Мадзяновський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: