Опозиція зібрала вже 217 підписів за відставку уряду

Представники опозиції зібрали в парламенті вже 217 підписів за відставку уряду. Про це у вівторок, 17 грудня, повідомив глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, передає кореспондент НБН.

«Станом на зараз нам не вистачає 9 підписів, щоб було 226», – сказав пан Яценюк.

При цьому він нагадав, що голосування за резолюцію про недовіру уряду Миколи Азарова Верховна Рада провалила: за рішення тоді проголосували лише 186 нардепів з 226 необхідних.

У той же час пан Яценюк звернувся до народних депутатів від Партії регіонів з проханням «не бояться і підписувати проект» постанови, запропонований фракцією КПУ за відставку уряду і додав, що «ведеться активна робота по збору підписів».

«У тому випадку якщо під цією резолюцією варто 226 підписів народних депутатів це значить і юридично і фактично , що це уряд втратив легітимність... Якщо під резолюцією варто 226 підписів – це значить що мандата в Кабінету міністрів не існує», – підкреслив пан Яценюк.

При цьому він зазначив, що якщо Рада повторно розгляне питання відставки Кабміну, то «в цьому не буде нічого нового», оскільки процедура раніше не раз порушувалася при розгляді інших питань.

Як повідомляв НБН, раніше 17 грудня Арсеній Яценюк повідомив, що опозиція зібрала 207 голосів за відставку уряду.

Нагадаємо, 3 грудня Верховна Рада відмовилася підтримати резолюцію про висловлення недовіри Кабміну, що спричинило б за собою його відставку. Після цього представники опозиції кілька днів блокували трибуну Верховної Ради.

16 грудня голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що питання про відставку Кабінету міністрів може бути розглянутий у парламенті на початку наступної сесії в лютому.

Цього ж дня у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови про звернення до президента Віктора Януковича з вимогою відставки прем'єр-міністра Миколи Азарова, який подав народний депутат («Батьківщина») Володимир Яворівський.

Як заявив голова фракції «Свобода» Олег Тягнибок, опозиція зібрала вже понад 200 підписів за проект постанови Комуністичної партії України про відставку Кабінету міністрів.

Джерело: НБН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: