Путін дасть Януковичу 15 мільярдів доларів

Міносвіти планує скасувати більшість пільг на вступ до вишів. Чи стане чеснішим відбір
Заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун учора на брифінгу повідомила, що цього року буде скасовано право позаконкурсного вступу до вишів майже для всіх «пільгових» категорій абітурієнтів. \

Гроші візьмуть з Фонду національного добробуту.

Росія має намір розмістити $ 15 млрд з Фонду національного добробуту в українських цінних паперах , тобто фактично позичить Україні цю суму.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін за підсумками переговорів зі своїм українським колегою Віктором Януковичем, повідомляє RT.

"З метою підтримки бюджету України уряд РФ прийняв рішення розмістити у цінних паперах українського уряду частину своїх резервів з Фонду національного добробуту обсягом $ 15 млрд", - сказав він.

За словами міністра фінансів Росії Антона Сілуанова , гроші будуть надані шляхом викупу українських єврооблігацій у 2013-2014 році.

Нагадаємо, минулого тижня перший віце -прем'єр Сергій Арбузов заявив , що Україна веде переговори з Міжнародним валютним фондом про залучення кредитної лінії на суму в $ 15 млрд.

Наступного року Україні потрібно віддати за зовнішніми боргами, за різними оцінками, близько $ 8-10 млрд. При цьому золотовалютні резерви України вже менше $ 19 млрд , а крім повернення боргів, НБУ витрачає їх також на інтервенції на міжбанку для підтримки курсу гривні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: