Львівщина привітала Майдан зі святом Миколая

18 грудня 2013 року народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Сех зі сцені київського Майдану привітала усіх, хто там зібрався, зі святом Миколая. Разом з нею громаду вітали артисти та пісенні гурти  зі Львівщини.

«Тут багато людей зі Сходу та Півдня України, і ми хочемо розділити з вами радість свята Миколая, яке дуже люблять на Заході України. Сподіваюся, що наступного року зможемо запросити вас на Миколая і на Різдво до нас, на Львівщину. Ну а поки що мусимо бути тут. Тому сьогодні прийміть вітання зі світлим празником святого Миколая від львівської громади.    

Я думаю, що святий Миколай, який ніколи не залишає українців без своєї опіки, дуже тішиться сьогодні за нас. Бо тим, що зібралися сьогодні на Майдані, притаманні самопожертва, милосердя, любов. Ніхто не стоїть тут заради власного інтересу, нікому не обіцяють винагороди. Ми вболіваємо за своїх ближніх, за свою рідну землю. Тут ми бачимо воїнів, які, маючи Бога та Україну в серці і на знаменах, не пошкодують життя за своїх людей і свою рідну землю. Над цим Майданом постійно лунають молитви, і саме ці молитви не дають силам темряви запанувати над нами. Тут – праобраз України, за яку помирали наші діди, про яку мріяли наші батьки і в якій мають жити наші діти», - сказала Ірина Сех.

До майданівської громади завітав Святий Миколай, роль якого виконав соліст Львівської національної опери Юрій Трицецький. Артист також виконав низку українських патріотичних пісень. Тріо священиків «Новий час» виконало духовні пісні, також колядки, заохочуючи Майдан колядувати разом. «У ці дні в Україні традиційно починають колядувати, готуючись зустрічати Різдво. Тож я запрошую велику майданівську громаду поколядувати разом з нами», - зазначив керівник гурту отець Роман Назаркевич. Завершив концерт дует «Ріка життя».

Зазначимо, що цього ж дня народний депутат України, голова Комітету ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех відвідала дитячу «чорнобильську лікарню» (Інститут клінічної радіології), в якому перебувають на лікуванні 90 дітей з усієї України. Вона привітала їх зі святом Миколая, подарувала усім пакуночки з львівськими цукерками та шоколадками.

      Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: