Олігархи змусили Януковича підписати договори із Росією, - Тимошенко

Колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про підтримку українськими олігархами підписання президентом Віктором Януковичем договорів з Росією. Про це сказано в її заяві, яку зачитав журналістам близько ЦКБ № 5 «Укрзалізниці» (Харків) її захисник Сергій Власенко.

«Янукович не одноосібно прийняв рішення про передачу України під контроль Російської Федерації. Це рішення було прийнято колегіально, консенсусом, разом з усіма – підкреслюю, усіма – лідерами значних олігархічних кланом, які входять до числа осіб, які разом з Януковичем фактично управляють Україною», – сказано в заяві.

Екс-прем'єр стверджує, що в даний час такий «консультативний олігархат» складається з 9 осіб.

«Саме вони разом з Януковичем прийняли рішення про стратегічне процесі злиття України з Росією на молекулярному рівні з повною здачею України як суверенної держави», – зазначає вона.

На думку пані Тимошенко, вони також почали той етап об'єднання, який буде супроводжуватися створенням російсько-українських приватних мегакорпорацій на основі профільних монополій на взаємовигідних умовах між українськими і російськими олігархічними кланами.

Екс-прем'єр прогнозує, що найближчим часом будуть доприватизовані і поглинені такими спільними мегасистема залишки державних монополій України у всіх сферах життя – від військової до інформаційної.

Юлія Тимошенко наголошує, що президент разом з олігархами прийняв рішення про таке злиття України з Росією виключно для того, щоб зберегти політичну владу і незаконно привласнені ресурси України.

«Вони визначили, що зможуть це зробити тільки під прикриттям і під захистом нової пострадянської імперії. Життя українського корумпованого режиму для них була, очевидно, несумісної з цінностями і традиціями демократичного світу», – сказано в документі.

Нагадаємо, екс-прем'єр вважає, що єдиним виходом з ситуації, загрозливої ​​ситуації є негайне мирне усунення Віктора Януковича від влади конституційним шляхом , на основі волі народу. Вона підкреслює, що якщо це буде відкладено до 2015 року, то Україна буде втрачена. Вона впевнена, що в 2015 року не буде чесних президентських виборів, як їх не було на проблемних округах 15 грудня.

Відзначимо, що як повідомляв НБН, українські олігархи і відомі діячі мистецтва підтримали Євромайдан.

На тлі масових протестів на підтримку євроінтеграції і проти силового розгону учасників протестів президент Віктор Янукович позбавляється підтримки українських олігархів. Зокрема, підконтрольні їм ЗМІ не підтримують провладну точку зору, а деякі з українських бізнесменів прямо встали на сторону маніфестантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: