ТИМОШЕНКО НАЗВАЛА ЯНУКОВИЧА "КОРУМПОВАНИМ ДИКТАТОРОМ"

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вимагає від влади Євросоюзу ввести жорсткі санкції проти президента Віктора Януковича: зокрема, заборонити в'їзд і заморозити рахунки пов'язаних компаній, близьких до сім'ї президента. Вона закликає ЄС провести перевірки угод «клану Януковича».

«Нескінченні переговори з Януковичем взагалі не мають сенсу. Необхідно діяти! Необхідно нарешті ввести санкції проти режиму. Потрібні заборони на в'їзд, їх рахунки за кордоном треба заморозити. Необхідно, щоб експертні групи у складі дипломатів, слідчих і журналістів розслідували корупційні оборудки клану Януковича», - заявила пані Тимошенко в інтерв'ю»Stern».

За словами екс-прем'єра, держпідприємства йдуть у руки компаній пов'язаних з «сім'єю» Януковича на непрозорих тендерах.

«З часу його приходу до влади державні підприємства систематично віддаються в приватні руки на непрозорих тендерах. Фірми, близькі до сім'ї президента і його синів, постійно отримують доплати. Але ці гроші не йдуть до бюджету, вони йдуть на закордонні рахунки президентської родини», – підкреслила пані Тимошенко.

Крім того, вона висловила переконання, що Європа підтримає європейські прагнення українського народу.

«Європа повинна зробити вибір між європейськими прагненнями українського народу і добробутом корумпованого диктатора. Я переконана , що політики демократичного світу зроблять правильний вибір», – зазначила екс-прем'єр.

Як повідомляв НБН, 18 грудня представники Демократичної партії внесли в сенат США резолюцію «На підтримку демократичних і європейських устремлінь народу України, і його права на вибір майбутнього, вільного від залякування і страху».

Раніше в сенаті США був підготовлений проект резолюції по Україні, яким пропонується введення санкцій стосовно українських чиновників, якщо насильство щодо мирних демонстрантів в Україні повториться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: