Через Михальчишина і надалі триває тиск на громадських активістів, - заява

У Львові триває тиск на громадських активістів, незаконно затриманих 13 жовтня на марші УПА. Тоді, через провокацію Юрія Михальчишина і ВО “Свобода”, “Беркут” затримав 58 молодих хлопців і дівчат, на яких відкрили кримінальні провадження, повідомляє прес-служба "Автономного опору"

Одразу після цього почався ряд викликів і допитів усіх активістів. На них тиснули, залякували їхніх батьків, намагались незаконно зняти відбитки пальців, погрожуючи конвоєм, приходили додому, перевіряли вени й перекручували свідчення.

17 грудня міліціонери знову почали дзвонити активістам й приносити просрочені повістки про виклик для відібрання зразків (відбитків пальців, аналізів ДНК). Слідчий СВ ГУ МВС у Львівській обл. Добровольський стверджує, що у нього є відповідна постанова суду, проте ніхто її не бачив. Про суд активістів не повідомляли і вищезгаданої ухвали по пошті ніхто не отримував.

Зараз, завдяки “націоналістам” з ВО “Свобода”, у більш ніж 50-ти громадсько і соціально активних молодих людей можуть зняти відбитки пальців, аналізи ДНК і, можливо, навіть засудити, не маючи ні складу злочину, ні підозрюваних, ні потерпілих.

Нагадаємо, що за тиждень до маршу УПА “народний” депутат Юрій Михальчишин направив наклепницький депутатський запит до начальника львівської міліції, в якому написав: “Повідомляю, як народний депутат України, що 12.10.13 та 13.10.13 до м. Львова прибудуть небезпечні особи з Республіки Білорусь, Одеси, Києва та ін. Невідомі особи збираються грубо порушувати чинне законодавство, громадський порядок, влаштовувати заворушення й погроми з фізичним насильством проти мирних громадян, псуванням їхнього майна тощо”.

Саме тому ми вважаємо, що дана провокація була спланована партією ВО “Свобода” спільно з львівською міліцією, аби залякати та знищити незалежні та активні громадські рухи антисистемного напрямку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: